Zien we vandaag nog juichende Nederlanders op het wereldpodium? – updates middagsessie

Drie Nederlanders komen vandaag in actie op de zesde dag van het BDO World Professional Darts Championship 2020. En laten we hopen na het teleurstellende resultaat van gisteren dat ze alle drie juichend het podium af komen.

Teleurstellend gisteren omdat zowel de als eerste geplaatste Wesley Harms als de als derde geplaatste Richard Veenstra in de avond sessie werden verslagen allen Chris Landman zorgde voor Nederlands succes door de kwartfinale te bereiken.

Wesley Harms verspeelde in de eerste partij van de avond een 2-0 voorsprong in sets aan Scott Waites en verloor uiteindelijk met 4-2. En dat ondanks het betere gemiddelde van Wesley (90.67 tegen 88.98 voor Waites ) liet ‘Sparky het op de dubbels liggen.

In de tweede wedstrijd van de avond verloor Michael Unterbuchner in 4 sets van Scott Mitchell. Alleen de eerste set won Scott met 3-0 daarna eindigden alle 3 de andere sets in 3-2. Er lagen dus kansen voor Unterbuchner die hij niet heeft kunnen grijpen.

Richard Veenstra verloor in de laatste partij van de avond van een zeer sterk spelende David Evans. Veenstra noteerde een 94.11 gemiddelde maar was minder scherp op zijn dubbels en Evans was dat in deze partij wel.

Het leek soms in de legs dat Veenstra het punt voor het grijpen had maar dan gooide Evans weer net op tijd een ton plus finish uit. Richard kwam 3-0 achter en wist toch naar 3-2 terug te komen en bij 2-2 in de vijfde leg van set 6 met 45 op de teller bij een 2-2 stand moest Veenstra hopen dat Evans 56 niet uit zou gooien maar dat was wel het geval.

Vandaag dus 3 Nederlanders. Eerst Aileen de Graaf in de laatste partij van de middagsessie. Zij speelt tegen het jonge Engelse talent Beau Greaves, en in de avondsessie Dennie Olde Kalter en Martijn Kleermaker.

Wie van de 3 zien we vandaag juichend van het podium lopen. Laten we duimen voor alle 3.

Indeling voor vandaag;

Donderdagmiddag 9 jan
Pos  Player Player       score
14:00 Corrine Hammond Laura Turner 2 0
Jim Williams (2) Ryan Hogarth (15) 4 0
Aileen de Graaf (3) Beau Greaves 1 2
Donderdagavond
Pos  Player Player    score
20:00 Lisa Ashton (1) Lorraine Winstanley (8)
Dennie Olde Kalter Mario Vandenbogaerde (11)
Mikuru Suzuki (2) Anastasia Dobromyslova (7)
Martijn Kleermaker (7) Paul Hogan

 

Foto © Chris Sargeant – Tiptoppics – 2020