Mikuru Suzuki prolongeert BDO Ladies World Darts Champion titel

Voor de tweede keer op rij heeft de Japanse Mikuru Suzuki de titel van het BDO World Darts Championship op naam geschreven. En voor de tweede keer op rij deed ze dit zonder in de finale een set te verliezen.

Vorig jaar speelde Suzuki de finale tegen de Engelse Lorraine Winstanley die slechts 2 legs in die finale over best of 5 sets wist te winnen. Zaterdagavond pakte ze 3 sets tegen de viervoudig Lakeside Ladies World Professional Darts Champion, Lisa Ashton.

Lisa wist 5 legs op naam te schrijven in deze finale waaruit ze meer had kunnen halen maar op de belangrijke momenten ontbrak het aan scherpte bij Ashton wat haar punten en zelfs setpunten heeft gekost.

In de eerste set moest de Japanse nog even alle druk van zich afschudden want de eerste leg verloor ze met grote achterstand in score ( ze stond op 220 punten over ). De rust had ze in de tweede leg al gevonden en kwam langszij en pakte ook de twee volgende legs op rij voor een 1-0 set stand.

Als Lisa dan 70 niet uitkrijgt voor een breek in de eerste leg van set 2 neemt Mikuru de leiding met een 55 finish en breekt daarna Lisa die 46 niet uitkrijgt voor een 2-0 voorsprong.

Lisa slaat onmiddellijk terug als Mikuri 118 niet uitgooit en ze terug breekt en haar kans benut nadat de Japanse 111 mist en 16 over houdt. Met 1 pijl vindt Ashton tops voor 2-2. Suzuki heeft wel het voordeel dat ze de vijfde leg beginnen mag en zo wint ze met een 17 darter de vijfde leg en komt ze 2-0 voor.

In 14 darts breekt Mikuru in de eerste leg van set 3 Lisa Ashton maar een fraaie 118 finish van Lisa zet haar weer op gelijke hoogte met Mikuru. Lisa verzilvert haar breek door haar leg met een 14 darter te houden en komt 2-1 voor.

De spanning loopt op bij de dames want leg 4 heeft 22 darts nodig voor een winnaar in die leg en dat is Suzuki die 2-2 maakt nadat Lisa 112 net niet uitgooide. Ashton struikelt in de vijfde leg opnieuw over een dubbel als ze dubbel 15 niet vindt om 90 uit te gooien.

Met 3 darts gooit de Japanse dan 71 uit voor 3-0 in sets en haar tweede titel op rij.

Gemiddelden; Lisa Ashton 85,00 – Mikuru Suzuki 83.39

Foto © Chris Sargeant – Tiptoppics 2020