Wayne Warren wint historische finale BDO World Professional Darts Championship

Eindelijk de kroon op de dartscarrière van de 57 jarige Wayne Warren uit Wales. Gisteren won Warren namelijk de historische finale van het BDO World Professional Darts Championship in the O2 te Londen door landgenoot Jim Williams met 7-4 te kloppen.

Een historische finale omdat voor het eerst in de geschiedenis van het BDO wereldkampioenschap er 2 spelers uit Wales in de finale stonden. Ook na afloop werd er geschiedenis geschreven want met zijn overwinning werd Wayne Warren de oudste speler die ooit een World Pro heeft gewonnen.

Warren opende de partij sterk met een 140 en pakte met de darts de eerste leg maar verloor uiteindelijk de set die hij begon met 3-1.

In de tweede set miste Warren bij een 2-2 stand 3 darts op dubbel 18 voor een breek terug en kwam zo 2-0 in sets achter.

Maar gelijk aan het beeld in eerdere wedstrijden kwam Warren langzaam in zijn spel en na vier gespeelde set kwam hij op gelijke hoogte met Jim Williams.

In de vijfde set kwam Wayne na een 2-0 achterstand terug en pakte met 3-2 de set en voor het eerst in de partij kwam hij op voorsprong. Williams sloeg hard terug door de zesde set met 3-0 te winnen en werd de partij voor een kwartier onderbroken. Dit was een geplande pauze.

Het niveau van de finale steeg. Vooral Williams wist de 180 veelvuldig te raken maar naarmate de partij vorderde was ‘the Quiff’ minder fortuinlijk op zijn dubbels. In set 7 kwam Wayne weer 4-3 voor en stonden de gemiddelden op dat moment op 94.60 voor Warren en 97.32 voor Williams.

Als Warren dan in set 8 na een gemiste 122 finish daarna 25 ook niet uitgooit pakt Jim de vijfde leg in die set en komt weer op gelijke hoogte, 4-4.

Wayne “Yank” Warren blijft echter kalm en met 3-0 pakt hij de 9de set. In de tweede leg van deze set brak hij Jim met een 121 finish en dat werkte nog even na bij Williams die daarna de 10de set met 3-1 verloor.

Warren was 1 set verwijderd van zijn droom, het winnen van dit toernooi. Hij mocht zelf aan deze set beginnen en met de darts maakte hij 1-0. Williams hield ook zijn leg en ook de volgende 2 gingen met de darts.

In de vijfde leg van deze set stonden ze beiden op een 121 finish en Wayne liet 50 staan omdat hij een bouncer had en Jim liet 38 staan. Met 3 darts in de hand legde Warren aan en vond met 2 darts de finish voor zijn eerste major titel.