Nederlandse Darts Bond publiceert verklaring inzake Coronavirus

Gisteren verscheen op de website van de Nederlandse Darts Bond het onderstaand bericht. Gezien de ernst van de situatie leek het Darts4u gepast dit bericht over te nemen en adviseert een ieder dit bericht zorgvuldig te lezen.

Waar kun je terecht bij vragen of antwoorden? Wat kan de impact zijn op (ook darts)sport in Nederland? En: wat kun je nu al doen preventief?

Op het moment van schrijven zijn er nog geen gevallen van het Coronavirus bekend in Nederland. Wel al in Italie, en recentelijk ook in Duitsland.

Kortom: zaak voor ons niet in paniek te raken of risico’s te overschatten – maar wél goed voorbereid te zijn als er iets zou gebeuren. En natuurlijk: in preventief opzicht al wat mogelijke maatregelen te nemen.

Wij als NDB volgen NOC*NSF, die weer de lijn volgt van het RIVM bij een mogelijke epidemie in NLD. Wanneer het RIVM adviseert publieksbijeenkomsten (zoals sportevenementen) geen doorgang te laten vinden gaat NOC*NSF mee in dit advies. Daarnaast zal het RIVM ook in gaan zetten op maatregelen om het virus niet te laten verspreiden (handen wassen, e.d.).

Alle actuele informatie over het Coronavirus vindt u hier, alle vragen & antwoorden vindt u hier. Beide zijn pagina’s van de RIVM, die worden continu aangepast aan de huidige situatie.

Huidige situatie: Sporters gaan met uitzondering van mensen uit China en deels ook Japan in de meeste landen nog naar toernooien. Ook in landen waar in beperkte mate het virus (Japan) heerst. Op locaties waar het virus heerst worden sportevenementen gewoonlijk geschrapt/stilgelegd. Voor Nederland is hier momenteel nog geen sprake van.

Wanneer een Nederlandse bond zoals de Nederlandse Darts Bond op enig moment het risico te hoog zou inschatten om een evenement plaats te laten vinden of sporters naar evenementen uit te zenden, is zij hierin zelf bepalend. Uiteraard bij internationale toernooien ook de internationale bond. Daarnaast blijft het voor mensen ook een eigen afweging om wel/niet een publieksbijeenkomst bij te wonen, of om als sporter naar een evenement te gaan.

Alle informatie over het Coronavorus (RIVM; wordt continu geupdated)