Moeizaam begin voor gevestigde orde op eerste dag World Matchplay

Zaterdag 18 juli werden de eerste 5 wedstrijden uit de eerste ronde van de Betfred World Matchplay gespeeld. Achter gesloten deuren vanwege de pandemie maar wel met een Master of Ceremonies, referees en schrijvers.

Voor een beetje sfeer was er opgenomen geluid te horen van het publiek en kwamen de spelers ook 1 voor 1 het podium. Het was een beetje wennen maar al gauw werd het aangenaam kijken naar de spelers op het podium zonder de tussen shots van het publiek.

Vier spelers van de gevestigde orde kwamen in actie en een rijzende ster aan het PDC firmament, de Pool Krzysztof Ratajski. Hij kwam uit tegen Jermaine Wattimena  die zijn dag niet had en met 10-4 onderuit ging tegen de sterke Pool die 107.53 gemiddeld gooide.

Simon Whitlock opende de avond tegen Ryan Joyce en nam gelijk al een 3-0 voorsprong op Joyce die toch met 3-2 de eerste pauze inging. Na de pauze won Withlock 4 legs op rij voor dat Ryan iets terug kon doen. Het werd uiteindelijk 10-4 voor the Wizard  die 89.96 gemiddeld gooide tegen Joyce 90.11.

James Wade leek in de derde partij weinig tegenstand te krijgen van Keegan Brown want de eerste 4 legs waren voor the Machine. Na de break bij 4-1 nam Brown echter het roer over en won op zijn beurt 4 legs op rij voor een 5-4 voorsprong. De tweede onderbreking was bij 5-5 en daarna ging het lange tijd gelijk op en kregen we bij 10-9 een tie break. Deze werd uiteindelijk met 12-10 door Wade gewonnen met een gemiddelde van 96.58.

Michael van Gerwen speelde in de vierde match van de avond tegen Brendan Dolan die met de darts de eerste leg won maar daarna er vier aan Michael moest laten. Maar na de pauze liep het allemaal niet meer zo vanzelf bij van Gerwen en was de stand na 10 legs 5-5.

In het derde deel van de partij was er even een 7-5 voorsprong voor Michael maar na 15 legs was de stand 8-7 voor Mighty Mike. Maar daarna liet Brendan toch een paar steekjes vallen en won Michael uiteindelijk met 10-7. Gemiddelde van van Gerwen 99.82.

Gary Anderson en Justin Pipe sloten de avond af en even leek het of die partij ook in een tie break zou eindigen. Want na 10 legs stond het 5-5 en was Anderson nog niet zo maar van Pipe af. Na die tweede onderbreking kwam Anderson dan toch op stoom en won 5 legs op rij voor de 10-5 overwinning. Gemiddelde Anderson 90-59

De uitslagen:

Zaterdag 18 juli
Pos  Player Player    score
1 Simon Whitlock Ryan Joyce 10 4
2 Krzysztof Ratajski Jermaine Wattimena 10 4
3 James Wade Keegan Brown 12 10
4 Michael van Gerwen Brendan Dolan 10 7
5 Gary Anderson Justtin Pipe 10 5

Vanavond de tweede sessie met wederom 5 wedstrijden. Met in wedstrijd 2 Jeffrey de Zwaan die de loodzware opgave heeft om Glen Durrant te kloppen. Tevens vanavond titelverdediger Rob Cross die speelt tegen de Duitser Gabriel Clemens. Clemens debuteert op dit podium en kan het Cross best moeilijk maken.

Aanvang is weer 19:00 uur en zowel SKY Sport als RTL7 zenden live beelden uit.

De indeling voor vanavond;

Zondag 19 juli
Pos  Player Player    score
1 Mensur Suljovic Jamie Hughes
2 Glen Durrant Jeffrey de Zwaan
3 Rob Cross Gabriel Clemens
4 Peter Wright Jose De Sousa
5 Michael Smith Jonny Clayton

 

Foto © PDC 2020 – Lawrence Lustig