Noppert en van der Voort glansrijk naar tweede ronde World Matchplay

Het was op papier een loodzware opgave voor zowel Danny Noppert als Vincent van der Voort om een plekje in de tweede ronde van de Betfred World Matchplay te bereiken. Beiden hadden namelijk een pittige tegenstander geloot voor de eerste ronde.

Vincent die maandagavond als eerste op het podium kwam had de als 10de geplaatste Dave Chisnall geloot. Chisnall die al vijf keer de kwartfinale van dit toernooi had bereikt en al diverse toernooien op naam wist te schrijven.

Vincent was daar duidelijk niet van onder de indruk en met zijn aangepaste manier van gooien ( hij neemt iets meer tijd voor zijn pijlen ) nam hij direct een 3-0 voorsprong. Chisnall vocht zich terug in de wedstrijd en na de eerste onderbreking leek het erop dat Chisnall de zaak onder controle had en kwam in de zevende leg voor het eerst in de partij voor.

Dit hield Chizzy vol tot en met 6-5 maar na 6-6 kwam Vincent met een 101 finish 7-6 voor en won daarna nog eens 3 legs op rij voor een klinkende 10-6 overwinning.

Gemiddelden; Chisnall 94,20 – van der Voort 98,95

Vincent speelt in de tweede ronde tegen Daryl Gurney. Gurney speelde de derde partij van de avond tegen Ricky Evans en de laatste wist in de eerste 10 legs bij te blijven maar vanaf de elfde leg nam Gurney de regie van de partij over, won 5 legs op rij voor een 10-5 overwinning.

Gemiddelden; Gurney 92,37 – Evans 90,29

Joe Cullen was in de tweede partij van de avond tegen Ian White de meest koele in de sudden death leg van de tie-break. Cullen die goed van start ging en 3-0 voor kwam in de partij zag vanaf de eerste pauze bij een 3-2 stand dat White vat op de wedstrijd kreeg en beetje bij beetje de achterstand omzette in een 8-4 voorsprong.

Het leek op einde verhaal voor Cullen maar het plaatje werd anders omdat Cullen 8-4 achter omboog in 9-8 voor. Bij 9-9 startte de tie-break en in die fase kwam Cullen iedere keer een leg voor en maakte White gelijk. In de 25ste en laatste leg zorgde White bijna voor een sensationeel slot door 160 bijna uit te gooien maar het ging mis op tops. Dat was nadat Cullen al 2 matchdarts had verspeeld maar in de volgende beurt was 1 pijl op dubbels 16 voldoende voor de match.

Gemiddelden; White 93.80 – Cullen 90.42

In de vierde partij van de avond speelde de als derde geplaatste Gerwyn Price tegen Danny Noppert. Theoretisch gezien zou dit voor Price een tweede ronde betekenen gezien zijn status, maar het liep toch even anders.

Vanaf leg 1 had Danny Noppert de wedstrijd al onder controle en hield 7 legs lang een kleine voorsprong op Price. In leg 8 kwam Price langszij om daarna weer twee legs tegen te krijgen en Danny bij de tweede onderbreking 6-4 voor stond. En die voorsprong gaf hij niet meer uit handen en won uiteindelijk met 10-7 deze match.

Een geweldig resultaat voor Noppert die nu in de volgende ronde Adrian Lewis als tegenstander heeft.

Gemiddelden; Price 90,73 – Noppert 90,92

Adrian Lewis speelde de laatste partij van de avond tegen Steve Beaton. Deze partij ging redelijk gelijk op en was er na 18 legs bij een 9-9 stand een tie-break nodig om een winnaar te krijgen. Dat werd Lewis omdat Beaton in die slotfase nu niet de scores meer kon maken om het Lewis lastig te maken en Jackpot leg 19 en 20 won voor een 11-9 eindstand.

Gemiddelden; Lewis 97,27 – Beaton 89,34

Uitslagen van maandag;

Pos  Player Player      score
1 Dave Chisnall Vincent van der Voort 6 10
2 Ian White Joe Cullen 12 13
3 Daryl Gurney Ricky Evans 10 5
4 Gerwyn Price Danny Noppert 7 10
5 Adrian Lewis Steve Beaton 11 9

Vanavond de laatste partij in de eerste ronde tussen Nathan Aspinall en Dimitri Van den Bergh. De winnaar van deze partij wordt in de tweede ronde de tegenstander van Joe Cullen.

Verder deze avond 4 partijen uit de tweede ronde met in de vierde partij Michael van Gerwen tegen Simon Whitlock. De partijen in de tweede ronde gaan over best of 21 legs en de avond begint weer om 19:00 uur.

Dinsdag 21 juli
Pos  Player Player       score
1 – R1 Nathan Aspinall Dimitri Van den Bergh
2 Michael Smith Mensur Suljovic
3 Gary Anderson James Wade
4 Michael van Gerwen Simon Whitlock
5 Gabriel Clemens Krzysztof Ratajski

Foto © PDC 2020 – Lawrence Lustig