Women’s Series vervangen William Hill World Darts Championship kwalificatietoernooien voor vrouwen

In oktober dit jaar organiseert de PDC de Women’s Series. Vier evenementen waar speelsters zich kunnen kwalificeren voor het William Hill World Darts Championship. De dag voor deze toernooien is er ook nog , en dat is nieuw, een kwalificatietoernooi voor de Grand Slam of Darts.

Voorheen konden dames zich via twee aparte toernooien kwalificatietoernooien plaatsen voor de PDC WK maar wordt nu vervangen door 4 toernooien verdeeld over twee dagen met aan het eind twee WK tickets voor de twee dames die tijdens deze vier toernooien het meeste prijzengeld bij elkaar gegooid hebben.

De twee dagen waarop wordt gespeeld zijn 17 en 18 oktober en de locatie is het Chase Leisure Centre in Cannock – Engeland. Het kwalificatietoernooi voor de Grand Slam of Darts is op  vrijdag 16 oktober.

Kosten voor deelname zijn £ 25,= per toernooi en iedere vrouw vanaf 16 jaar kan aan deze toernooien deelnemen.

Binnenkort wordt het inschrijven mogelijk gemaakt via de website www.pdcplayers.com en speelsters die zich voor het eerst bij dit systeem aanmelden dienen zich eerst te registreren.