Drie Nederlanders in actie tijdens tweede ronde BoyleSports World Grand Prix

Donderdagavond 20:00 uur gaat de tweede ronde beginnen van de BoyleSports World Grand Prix. Met een iets beter format voor de deelnemers omdat in het dubbel in dubbel uit toernooi het aantal sets naar vijf verhoogd is.

Dat geeft de speler iets meer tijd om bij eventuele ‘slippertjes’ de zaak weer recht te trekken.

Vier wedstrijden worden er vanavond gespeeld met in 3 van de 4 een Nederlander. Dirk van Duijvenbode opent de avond tegen onze Zuiderbuur, Dimitri Van den Bergh en zal zeker proberen het plaatje van zijn eerste optreden te wissen en een goede prestatie neer te zetten.

In partij twee zien we Simon Whitlock die gisteren nog heeft gespeeld tegen Mervyn King en als beide spelers hun vorm laten zien van de eerste partij kunnen we kraker verwachten.

In de derde partij is het de beurt aan Danny Noppert ( foto ) tegen Gary Anderson die ook in topvorm is. Voor Danny is het te hopen dat hij snel zijn dubbels vindt en zo de druk op Anderson houden kan.

Michael van Gerwen sluit de avond af tegen Devon Petersen die onlangs nog zijn  allereerste grote PDC titel heeft gewonnen en in vorm is. Maar als Michael weer zo vann start gaat als tegen Ratajski en dat ook kan vasthouden dan denk ik dat Petersen er weinig aan veranderen kan.

De indeling voor donderdagavond – format best of 5 sets best of 5 legs dubbel in en dubbel uit;

Tweede ronde sessie 1
Pos  Player Player       score
1 Dimitri Van den Bergh Dirk van Duijvenbode 1 3
2 Mervyn King Simon Whitlock 2 3
3 Gary Anderson Danny Noppert 3 0
4 Michael van Gerwen Devon Petersen 3 0