Driemaal is scheepsrecht voor Portugees José De Sousa

De Portugees, José De Sousa deed drie keer mee aan een European Tour toernooi en de derde keer was het dan eindelijk raak, hij won de European Darts Grand Prix door in de finale nummer 1 van de wereld, Michael van Gerwen met 8-4 te kloppen.

Het is zijn  allereerste European Tour titel die hij gedurende het drie dagen durende toernooi op indrukwekkende wijze binnen haalde. De als 15de geplaatste De Sousa won zijn eerste partij met 6-0 van qualifier Ricardo Pietreczko en bij de laatste 16 gaf hij met 6-3 Gerwyn Price het nakijken.

Darius Labanauskas klopte hij in de kwartfinale met 6-4 en kwam tegen Ian White met de schrik vrij. De Sousa won de beslissende leg maar in de match moest hij keer op keer van 1 leg achter terug komen.

In de finale tegen Michael van Gerwen was de Portugees echter oppermachtig. Bijna iedere leg wel een 180 score en 61,52% op zijn dubbels maakten dit succes mogelijk.

Uiteraard is de prestatie van Maik Kuivenhoven er ook nog om over naar huis te schrijven. Maik die vrijdagavond al in actie kwam klopte die dag Jonathan Worsley met 6-4 en zaterdag leek hij op een ruime overwinning op Daryl Gurney af te stevenen maar hij liet de Ier terugkomen en zo moest er een beslissende elfde leg gespeeld worden.

Als of hij een volwaardig professional was gooide Maik in de laatste leg 100, 180, 180 en met twee darts ging 41 uit voor een geweldige overwinning op de nummer 6 van de wereld.

En alsof dit nog niet genoeg was zette Maik bij de laatste 16 ook nog eens de kersverse Premier League kampioen Glen Durrant aan de kant. Hij won die partij met 6-3. Helaas was titelverdediger Ian White de betere in de kwartfinale en was de kwartfinale het eindstation voor Kuivenhoven.

De uitslagen vanaf de kwartfinale;

Pos  Player Player     score
1 Maik Kuivenhoven Ian White (3) 4 6
2 Darius Labanauskas Jose De Sousa (15) 4 6
3 Mensur Suljovic (5) Rob Cross (13) 6 0
4 Nathan Aspinall (9) Michael van Gerwen (1) 5 6
 Halve finale
Pos  Player Player     score
1 Ian White (3) Jose De Sousa (15) 6 7
2 Mensur Suljovic (5) Michael van Gerwen (1) 1 7
 Finale
Pos  Player Player     score
1 Jose De Sousa (15) Michael van Gerwen (1) 8 4

 

Foto © PDC Europe – Kais Bodensieck – 2020