Martijn Kleermaker en Michael van Gerwen naar laatste 16 UK Open – updates avondsessie

Vijf Nederlanders begonnen vanmiddag aan de opgave zich voor de laatste 16 van het Ladbrokes UK Open te plaatsen, slechts twee wisten de missie te volbrengen. Eerst lukte het Martijn Kleermaker in zijn partij tegen winnaar van Super Series 1 dag 2, Callan Rydz.

En aan het eind van de middag ging Michael van Gerwen in stijl naar de volgende ronde. Hij won de partij tegen Mensur Suljovic met 10-4 en pakte de laatste leg met een fraaie 167 finish.

Danny Noppert, Ron Meulenkamp en Dirk van Duijvenbode lukte het niet. Danny kon lang gelijk op gaan met Dave Chisnall maar moest in de slotfase Chizzy laten gaan. Ook Ron Meulenkamp kon het Alan Soutar lange tijd knap lastig maken maar ging in de slotfase kopje onder.

Dirk van Duijvenbode trof Jonny Clayton, de man op dit moment in topvorm. Het werd een teleurstellende 10-3 nederlaag voor Dirk en dus ook exit voor hem.

Vanavond vanaf 20:00 uur 8 wedstrijden best of 19 legs verdeeld over twee podia. Op het hoofdpodium mag Michael in de laatste match van de avond weer stevig aan de slag om José De Sousa te kloppen. Op podium 2 opent Martijn Kleermaker de avond tegen Luke Humphries.

De loting en indeling voor de laatste 16;

podium 1
Pos  Player Player        score
1 Dave Chisnall Alan Soutar 10 8
2 Krzysztof Ratajski Jonny Clayton 10 3
3 Chris Dobey Gerwyn Price 5 10
4 José De Sousa Michael van Gerwen 9 10
podium 2
Pos  Player Player        score
1 Luke Humphries Martijn Kleermaker 10 4
2 Devon Petersen Peter Jacques 10 4
3 Brendan Dolan Simon Whitlock 9 10
4 Gabriel Clemens James Wade 5 10