Michael van Gerwen houdt zicht op prolongatie UK Open titel

Michael van Gerwen, de titelverdediger van het Lakebrokes UK Open houdt door zijn 10-7 overwinning op de Pool Krzysztof Ratajski zicht op het prolongeren van zijn titel die hij vorig jaar na een finale tegen Gerwyn Price wist te winnen.

Zijn halve finale tegen Ratajski wist hij in de slotfase naar zich toe te trekken, maar tot dan wist de altijd ogenschijnlijke koele Pool het hem het vuur aan de schenen te leggen. Michael stond bij de eerste pauze 3-2 achter maar bij de tweede onderbreking stonden beiden weer gelijk, 5-5.

Pas in de 13de leg kwam Michael 6-7 voor en vergrootte die voorsprong naar 6-9. Ratajski kwam met een breek terug naar 7-9 maar kreeg daarna een koekje van eigen deeg omdat Michael direct weer terug brak voor een 10-7 eindstand.

Runner-up van 2020, Gerwyn Price kon mar geen groot verschil maken tegen Devon Petersen, maar helaas zakte hij in de beslissende leg door het ijs want in die leg wist Devon slechts 1 keer een tripple te vinden en gaf daarmee de winst uit handen.

James Wade ook halve finalist wist ook pas in de slotfase van zijn match tegen Simon Whitlock. Na 8-6 achter kwam ‘the Machine’ sterk terug om met 10-8 door te gaan naar de halve finale.

Dave Chisnall tegen Luke Humphries was een match die ook tot het gaatje ging. Humphries zag een 6-3 voorsprong slinken naar 6-6, kwam daarna zelfs 9-7 achter maar won uiteindelijk toch met 10-9.

Ook voor de halve finale is geloot en deze wordt evenals de finale over best of 21 legs gespeeld. Aanvang van de wedstrijden is om 20:10 uur Nederlandse tijd en aansluitend wordt ook nog de finale gespeeld:

halve finale
Pos  Player Player         score
1 James Wade Gerwyn Price 10 6
2 Luke Humphries Michael van Gerwen 11 5
finale score
1 James Wade Luke Humphries 11 5