Eerste toernooi Super Series 2 gewonnen door Brendan Dolan

Brendan Dolan heeft het eerste toernooi van PDC Super Series 2 gewonnen. De 47 jarige Noord Ier was vandaag door niemand te stoppen dat ondervond ook regerend wereldkampioen Gerwyn Price bij de laatste 32.

Brendan Dolan en tegenstander Michael Smith waren aan elkaar gewaagd en gaven elkaar geen duimbreed toe. Lang ging het gelijk op tot dat in leg 13  Smith een breek kans mist.  Dolan houdt dan  zijn leg en mist vervolgens in de volgende leg tegen de darts in zijn eerste match dart op dubbel 13. Maar hij krijgt een tweede kans waarvoor hij wel alle 3 de pijlen nodig had en wint uiteindelijk de match met 8-6

Gemiddelden Dolan 97.70 en Smith  93.80

Voor veel Nederlanders was het eerste toernooi er een om zo snel mogelijk te vergeten want na de allereerste ronde moesten al 11 van de in totaal 16 Nederlandse deelnemers het toernooi al weer verlaten.

Raymond van Barneveld verloor van Mervyn King en in de 3 Nederlandse onderonsjes verloor Martijn Kleermaker van Gino Vos en Niels Zonneveld van Berry van Peer en ging Jeffrey de Zwaan onderuit tegen Derk Telnekes.

Dirk van Duijvenbode werd de beste Nederlander van het eerste toernooi, hij bereikte de kwartfinale. En het had meer kunnen zijn maar Dirk verspeelde een 5-3 voorsprong op Alan Soutar en ging er helaas met 6-5 vanaf.

Twee 9 darters dit toernooi, in de eerste ronde gooide Ritchie Edhouse er een maar verloor vervolgens wel de partij en in de tweede ronde was Wayne Jones de gelukkige. Hij gooide die in de enige leg die hij wist te winnen van Gerwyn Price.

Lisa Ashton was weer eens op dreef. Ze klopte in de eerste ronde Nathan Aspinall en bij de laatste 32 Adrian Lewis. Bij de laatste 16 kreeg ze echter geen poot meer aan de grond tegen de latere finalist, Michael Smith, want die match verloor ze met 6-0.

Alle uitslagen van het toernooi vind je hier