Gerwyn Price pakt dagzege van PDC Super Series 2

De finale van het tweede toernooi van de PDC Super Series werd gespeeld door Luke Humphries en regerend wereldkampioen Gerwyn Price. Beiden moesten diep gaan om de finale te bereiken en kwam goed weg in de beslissende leg.

Price ontsnapte aan een nederlaag tegen Brendan Dolan, de winnaar van gisteren. Dolan miste een matchdart en daardoor ging Price er met de winst vandoor. Ook Luke Humphries die 4-1 voor kwam op Jamie Hughes werd tot een beslissende 13de leg gedwongen.

Hughes net terug uit het ziekenhuis waar hij een operatie had ondergaan wist naar 6-6 terug te komen en kreeg in die laatste leg 119 niet uit en dat kostte hem de match.

Het werd een finale waarin de heren elkaar geen duimbreed toegaven. Pas bij 3-3 wist Price een break te forceren en kwam 4-3 voor. In leg 8 stond Price na 12 darts op 20 en vond die met 1 dart voor een 5-3 voorsprong.

Humphries begon daarna tegen zichzelf te spelen en werd opnieuw gebroken en met de darts maakte Price het verschil 4 legs voor (7-3). Met een sterke 11de leg komt Humphries nog terug 7-4 en breekt dan met een 126 finish terug en komt op 7-5.

Het was een korte opleving want de leg erna pakt Price zijn eerste titel nadat hij begin dit jaar wereldkampioen werd.

Niels Zonneveld en Dirk van Duijvenbode waren de beste Nederlanders. Alle twee bereikten ze de kwartfinale en in die ronde werden ze uitgeschakeld.

Zonneveld begon sterk aan zijn match tegen Jamie Hughes. Met een 142 finish kwam hij 1-0 voor en in de tweede leg gooide hij 2 maal een 180 op rij en zette het tweede punt met een 10 darter op het bord.

Daarna kwam Hughes sterk terug en won uiteindelijk met 6-4. Luke Humphries war in de kwartfinale veruit de betere. Hij stond al snel 3-1 voor en bepaalde later de eindstand op 6-2.

Uitslagen vanaf de kwartfinale:

Pos  Player Player     score
1 Brendan Dolan James Wade 6 3
2 Michael Smith Gerwyn Price 3 6
3 Niels Zonneveld Jamie Hughes 4 6
4 Luke Humphries Dirk van Duijvenbode 6 2
 Halve finale
Pos  Player Player     score
1 Brendan Dolan Gerwyn Price 6 7
2 Jamie Hughes Luke Humphries 6 7
 Finale
Pos  Player Player     score
1 Gerwyn Price Luke Humphries 8 5