Finaledag Hungarian Darts Trophy met van Gerwen bij de laatste 16

De slotdag van de Hungarian Darts Trophy is aangebroken. Vanmiddag worden de wedstrijden met de laatste 16 overgebleven spelers afgewerkt en vanavond de kwartfinales, halve finales en finale.

Gisteren tijdens de tweede ronde werd er nog even stil gestaan bij het overlijden van Kyle Anderson. Alle spelers en officials kwamen op het podium als eerbetoon aan deze veel te vroeg overleden dartsicoon. Landgenoot Damon Heta speelde zelfs zijn match tegen Simon Whitlock met een rouwband om.

Bij aanvang van de tweede ronde telde het deelnemersveld nog 3 Nederlanders, van Duijvenbode, van Gerwen en Veenstra. Dirk verloor echter van Keane Barry en Richard Veenstra zag dat een 4-2 voorsprong  op wereldkampioen Gerwyn Price werd omgezet in een 6-4 nederlaag.

Alleen Michael van Gerwen haalde de volgende ronde door met 6-4 van Daryl Gurney te winnen. Bijna werd het 5-5 gemaakt door Gurney die 125 op het bord had staan maar door twee keer achter elkaar de dubbele bull te raken zijn poging zag mislukken. Michael had daarna met 1 pijl op tops genoeg voor de overwinning.

Vanmiddag 8 wedstrijden in de derde ronde die in de onderstaande volgorde gespeeld worden. Format is nog best op 11 pas na de kwartfinales gaat het format omhoog:

De indeling:

Zondagmiddagsessie
Pos  Player Player       score
1 Joe Cullen Rob Cross 6 4
2 James Wade Luke Humphries 2 6
3 Michael van Gerwen Brendan Dolan 5 6
4 Gerwyn Price Damon Heta 6 4
5 José De Sousa Nathan Aspinall 6 2
6 Adan Gawlas Lewis Williams 6 2
7 Peter Wright William Borland bye
8 Michael Smith Keane Barry 6 1

Vanwege familieomstandigheden  heeft William Borland afgezegd.

Foto © Nandor Vörös – PDC Europe 2021