Titelverdediger Wales loot Finland voor eerste ronde Cazoo World Cup of Darts

Vanaf donderdag 9 tot en met zondag 12 september wordt in de Sparkassen-Arena te Jena Duisland het officieuze PDC World Cup of Darts toernooi gespeeld. Aan dit toernooi doen 32 teams  uit verschillende landen mee. Ieder team telt 2 spelers.

Wales met Gerwyn Price en Jonny Clayton wonnen vorig jaar de titel en gaan deze in Jena proberen te prolongeren. In de eerste ronde, die donderdag 9 september, begint hebben de Welshman team Finland, met Marko Kantele en Veijo Viinikka geloot en treffen bij winst team Hongarije of team Litouwen.

Nederland, met Michael van Gerwen en Dirk van Duijvenbode treffen donderdag in de eerste ronde Denemarken. Dit team wordt gevormd door Andreas Toft Jørgensen en Niels Heinsøe. Bij winst spelen de Nederlanders dan in de tweede ronde tegen team Gibraltar of team Singapore waar Paul Lim weer deel van uit maakt.

In de eerste ronde wordt er best of 9 legs 501 koppels gespeeld. Vanaf de tweede ronde tot en met de halve finale speelt men twee partijen best of 7 legs 501 single en bij een gelijke stand dan is een best of 7 legs 501 koppels.

De finale wordt gespeeld over 2 partijen  best of 7 legs singles waarbij de teams zelf uitmaken wie er als eerste tegen de ander uitkomt. In de tweede ronde spelen ze dan een koppelmatch en daarna indien nodig ( de partij stopt zodra een team 3 punten heeft gewonnen ) de omgekeerde singles.

De loting is als volgt:

Pos  Player Player    score
1 Engeland (1) Brazilië
2 Spanje Zuid Afrika
3 Duitsland (8) Canada
4 Rusland Japan
5 België (4) Kroatië
6 Oostenrijk Filippijnen
7 Noord Ierland (5) Hongkong
8 Republiek Ierland Portugal
9 Wales (2) Finland
10 Hongarije Litouwen
11 Australië Italië
12 Verenigde Staten Zweden
13 Nederland (3) Denemarken
14 Gibraltar Singapore
15 Schotland (6) China
16 Tsjechië Polen

De speelvolgorde met de start op donderdag 9 september is:

Donderdag 9 september
Pos  Player Player        score
1 Hongarije Litouwen
2 Tsjechië Polen
3 Gibraltar Singapore
4 Verenigde Staten Zweden
5 Schotland China
6 Nederland Denemarken
7 Wales Finland
8 Australië Italië
Vrijdag 10 september
Pos  Player Player        score
1 Rusland Japan
2 Spanje Zuid Afrika
3 Republiek Ierland Portugal
4 Oostenrijk Filippijnen
5 Noord Ierland Hongkong
6 Duitsland Canada
7 Engeland Brazilië
8 België Kroatië

 

Foto © PDC Europe 2021