Schotland is de volgende horde voor team Nederland in kwartfinale World Cup of Darts

Om 13:00 uur Nederlandse tijd beginnen de kwartfinales van de PDC Cazoo World Cup of Darts. En in de laatste twee wedstrijden van de middagsessie wordt toch heel veel vuurwerk verwacht gezien de landen die elkaar dan treffen voor een plek in de halve finale.

Nederland dat gisteren met 2-0 van team Singapore won treft in de slotwedstrijd van de middag team Schotland gevormd door Peter Wright en John Henderson en de partij ervoor wordt ook al een kraker gespeeld.

Dan komen team Wales en team Australië tegen elkaar uit. De titelverdediger tegen een team met een missie.

Het format van de kwartfinales is het zelfde als gisteren bij de laatste 16. Eerst twee singels best of 7 legs 501 en de spelers bepalen zelf wie als eerste en wie als tweede spelen gaat. Mocht elk team een singel winnen dan wordt er nog een koppelmatch gespeeld ook best of legs 501.

De indeling kwartfinales:

Zondagmiddagsessie aanvang: 13:00 UUR
Pos  Player Player        score
1 Oostenrijk Noord Ierland 2 1
2 Engeland Duitsland 2 0
3 Wales Australië 2 0
4 Nederland Schotland 1 2

Zaterdag werden er in twee sessies nog wel een paar leuke wedstrijden gespeeld met bij sommige een bijna verrassende uitslag.

In de middagsessie klopten de Noord Ieren  (Brendan Dolan en Daryl Gurney)  heel overtuigend team Portugal met 2-0 en ook de Engelsen gingen met een 2-0 overwinning op Zuid Afrika door naar de kwartfinales.

Team Australië moest echt knokken om team USA van het lijf te houden en daarna werd verrassend team België met 2-0 geklopt door Oostenrijk. Zowel Kim Huybrechts als Dimitri Van den Bergh verloren hun singel.

In de avondsessie hadden de Schotten , tegenstander voor Nederland vanmiddag, het niet makkelijk tegen team Polen met Krzysztof Kciuk en Krzysztof Ratajski maar wonnen uiteindelijk toch beide singels.

Team Duitsland ging bijna onderuit tegen team Japan. Gabriel Clemens won moeizaam zij singel van Jun Matsuda maar Max Hopp kreeg een white wash van Yoshihisa Baba dus was er een koppelmatch nod1g voor een winnaar. Dat werden de Duitser die uiteindelijk met 4-2 de Japanners op de knieën kregen.

In de partij tussen Nederland en Singapore ging het ook bijna mis tijdens de singel van Dirk van Duijvenbode tegen Harith Lim. Michael had de partij ervoor Paul Lim met 4-0 geklopt maar Dirk kon pas in de zevende en laatste leg Harith van zich afschudden en zo een koppelmatch voorkomen.

Ook Wales ging met de zweetdruppels op het voorhoofd door naar de kwartfinales. Nadat Gerwyn Price met 4-3 van Mindagaus Barauskas had gewonnen verloor Jonny Clayton met dezelfde cijfers van Darius Labanauskas. En team Litouwen speelde ook een sterke koppelmatch tegen de Welshman waar pas in de laatste leg van de partij het verschil door Wales kon worden gemaakt.

Alle uitslagen van het toernooi:

Pos  Player Player    score
1 Engeland (1) Brazilië 5 3
2 Spanje Zuid Afrika 4 5
3 Duitsland (8) Canada 5 3
4 Rusland Japan 1 5
5 België (4) Griekenland 5 2
6 Oostenrijk Filippijnen 5 1
7 Noord Ierland (5) Hongkong 5 4
8 Republiek Ierland Portugal 4 5
9 Wales (2) Finland 5 2
10 Hongarije Litouwen 3 5
11 Australië (7) Italië 5 0
12 Verenigde Staten Zweden 5 0
13 Nederland (3) Denemarken 5 1
14 Gibraltar Singapore 4 5
15 Schotland (6) China 5 0
16 Tsjechië Polen 2 5
 Laatste 16
Pos  Player Player    score
1 Engeland (1) Zuid Afrika 2 0
2 Duitsland (8) Japan 2 1
3 België (4) Oostenrijk 0 2
4 Noord Ierland (5) Portugal 2 0
5 Wales (2) Litouwen 2 1
6 Australië (7) Verenigde Staten 2 0
7 Nederland (3) Singapore 2 0
8 Schotland (6) Polen 2 0
 Laatste 8
Pos  Player Player    score
1 Engeland (1) Duitsland (8)
2 Oostenrijk Noord Ierland (5)
3 Wales (2) Australië (7)
4 Nederland (3) Schotland (6)

 

Foto bij dit verhaal © Kais Bodensieck – PDC Europe 2021