Team Nederland mist door “Double Trouble” de halve finale

Niet Nederland maar Schotland speelt vanavond de halve finale tegen regerend World Cup of Darts kampioen, team Wales. Het zat de Nederlanders in hun match tegen team Schotland niet mee en verloren uiteindelijk de partij door “Double Trouble”.

Michael van Gerwen speelde in de eerste partij tegen John Henderson, een tactische zet van de Schotten die later goed uit pakte. Michael won zijn match met 4-1 en waren alle ogen gericht op wat Dirk van Duijvenbode ging doen tegen Peter Wright.

En Dirk begon goed won de eerste leg maar daarna ging het mis op de dubbels. In plaats van 3-0 voor kwam Dirk 2-1 achter en beter werd het niet meer. Wright won uiteindelijk de partij met 4-1 en moest de koppel match de beslissing brengen.

En daar ging het opnieuw mis voor Nederland en vielen op cruciale momenten de dubbels er niet in en ging Schotland met een 4-3 overwinning in de koppels en de uiteindelijk 2-1 eindstand naar de halve finale.

In de eerste match wonnen de Oostenrijkers met 2-1 door de beslissende leg van de koppelmatch te pakken. De Engelsen wonnen met overmacht van de Duisters, 2-0 en ook team Wales haalde met een 2-0 overwinning. Er had meer ingezeten voor de Australiërs maar Damon Heta kon op het beslissende moment even geen vuist maken en verloor zijn singel met 4-3 van Jonny Clayton.

Uitslagen er verdere verloop van het toernooi:

Pos Team Team    score
1 Engeland (1) Duitsland (8) 2 0
2 Oostenrijk Noord Ierland (5) 2 1
3 Wales (2) Australië (7) 2 0
4 Nederland (3) Schotland (6) 1 2
 Halve finale
Pos Team Team    score
1 Engeland (1) Oostenrijk 0 2
2 Wales (2) Schotland (6) 1 2
 Finale
Pos Team Team    score
1 Oostenrijk Schotland (6)