Nederlandse Darts Bond pakt LaCo en Super League competitiedraad weer op

Er wordt voorzichtig weer een start gemaakt met de Nederlandse Darts Competitie. Op 14 december werd door het kabinet aangekondigd dat de 1,5 meter regel wordt losgelaten op 25 september maar er dan wel in de horeca een Corona toegangsbewijs noodzakelijk is.

Er kunnen dus weer competitiewedstrijden op locatie gespeeld worden maar wel is het Corona toegangsbewijs nog wel een te nemen horde. Onlangs heeft er bij de NDB een online meeting plaatsgevonden en op basis van deze meeting waarbij alle lidorganisaties waren uitgenodigd heeft de NDB de onderstaande publicatie op de NDB website geplaatst.

Artikel zoals te vinden op de website van de Nederlandse Darts Bond:

De LaCo en SuperLeague gaan vanaf 25 september van start. Ook is het advies van de NDB aan haar lidorganisaties om de competities weer op te starten.

Tijdens de persconferentie van 14 september kondigde het kabinet aan dat de 1,5 meter losgelaten gaat worden maar dat er met ingang van 25 september voor sommige branches, waaronder de horeca, een coronatoegangsbewijs gaat gelden.

Competitiewedstrijden kunnen binnen iedere locatie dus op een normale manier gespeeld worden, maar aan de andere kant levert het coronatoegangsbewijs wel de nodige uitdagingen op.

Op dit moment worden de maatregelen door de overheid uitgewerkt in regels en richtlijnen. Hierdoor is op dit moment het landelijk sportprotocol van NOC*NSF nog niet geüpdatet. Zodra wij alle informatie hebben zullen we dit uiteraard delen.

Zoals we gisteren in de bespreking met de lidorganisaties ook al aangaven hadden we graag meer concrete informatie willen hebben om met jullie te kunnen delen. Maar de verschillende instanties die ons van input moeten voorzien zijn helaas nog niet zo ver.

Gisterenavond heeft er een online meeting plaatsgevonden waar alle lidorganisaties voor uitgenodigd waren. Gezamenlijk hebben wij in consensus geconcludeerd dat het belangrijk is dat we met z’n allen weer gaan beginnen met darten.

Het standpunt van de NDB is gelijk aan het standpunt van NOC*NSF: Sport is voor iedereen en moet altijd voor iedereen toegankelijk zijn. Wij zijn dus zeker niet blij met het coronatoegangsbewijs en dit hebben we, onderbouwd in een brief, ook laten weten bij verschillende instanties en Kamerleden.

Gedurende de hele coronacrisis hebben de we voor de belangen van de dartsport en dartlocaties gelobbyd bij allerlei instanties zoals bij NOC*NSF, VSG, VWS en de overheid. Hiermee zullen wij doorgaan totdat de sport echt weer op een normale manier toegankelijk is voor iedereen. We hebben op dit moment wel te maken met de wetten en regels zoals ze nu zijn.

Veel darters staan te poppelen om weer te beginnen. Ook veel locatiehouders zijn natuurlijk hard getroffen door de coronacrisis en willen graag de competitiedarters weer verwelkomen. Het is dus fantastisch dat we weer gaan beginnen! Wel willen wij benadrukken dat er op dit moment wel van iedereen begrip, respect en medewerking wordt gevraagd. Het coronatoegangsbewijs zal zorgen voor uitdagingen voor zowel locatiehouders, competitieleiders, voor de vrijwillige bestuursleden van de lidorganisaties en voor alle dartteams. Ga dus respectvol en begripvol met elkaar om, dan kunnen we samen weer van het darten genieten!

Mochten er vragen zijn omtrent de LaCo of SLN, maar natuurlijk ook voor alle overige vragen over jullie eigen regionale competities, neem dan zeker contact met ons op. Wij staan voor jullie klaar en helpen jullie graag!

Aankomende maandag zullen wij de teamcaptains de inlogcodes mailen van de captainstool van teambeheer.
Ook zullen we dan, als we meer informatie hebben, nader uitleg geven over de manier waarop we de uitdagingen waar we nu mee te maken hebben gaan vormgeven.