Lakeside op 1 januari 2022 weer “Home of World Darts”

Nieuwjaarsdag is het zover dan start het eerste WDF World Darts Championship in the Lakeside Country Club in Frimley Green Engeland. Op dit befaamde wereldpodium werden al 34 World Darts Championships gespeeld en was befaamd om zijn unieke sfeer.

Vanaf 1 tot en met 9 januari wordt de Lakeside Country Club dus weer ‘the Home of World Darts’ waar in 4 categorieën om de officieuze WDF wereldtitel wordt gespeeld.

Een heren- en damestoernooi plus een jongens- en meisjes toernooi. Aan het herentoernooi mogen 48 spelers mee doen en is de totale prijzenpot voor dit toernooi £200.000,=  waarvan £50.000,=  voor de winnaar. Het damestoernooi telt 24 deelneemsters en de beste dame strijkt op 9 januari 2022 £25.000,= op.

De deelnemers aan het WDF WK  voor het herentoernooi worden straks  de top 16 van de WDF ranking, de winnaars van een met Platinum of Goud geklasseerd WDF toernooi, de nummers 1 en 2 van de WDF Regionale ranking en 4 spelers die zich via het Lakeside kwalificatietoernooi weten te plaatsen.

Voor het damestoernooi worden dit de top 8 van de WDF ranking, de winnaressen van een met Platinum of Goud geklasseerd WDF toernooi, de de nummers1 van de WDF regionale ranking plus twee spelers die zich via het Lakeside kwalificatietoernooi weten te plaatsen.

Mochten er minder dan 48 heren en/of 24 dames zich weten te plaatsen conform de bovengenoemde criteria de wordt of worden de eerstvolgende hoogste geklasseerde speler of spelers op de WDF ranking uitgenodigd. In het geval dat er meer dan 48 of 24 spelers in aanmerking komen dan worden er aanvullend op het WDF Lakeside WK voorronden gespeeld.

Vier jongens en twee meisjes plaatsen zich op zondag 5 december tijdens een kwalificatietoernooi dat in Assen wordt gehouden.

Publiek is weer van harte welkom op Lakeside en zij die er ooit zij geweest weten dat het een een onvergetelijke belevenis is om bij dit evenement aanwezig te zijn. De WDF laat weten dat Lakeside geen prijsverhoging heeft doorgevoerd en de entreeprijzen nog net zo zijn als in 2019. Voor meer informatie over tickets klik je hier >>