Richard Veenstra is Denmark Masters 2021 kampioen. Deta Hedman pakt titel bij de dames

Na het succes van Anca Zijlstra op zaterdag tijdens het Denmark Open heeft Richard Veenstra zondag opnieuw voor Nederlands succes te zorgen door de finale van de Denmark Masters 2021 te winnen. Deta Hedman was de beste dame van de Masters.

In de halve finale van het herentoernooi moest Richard Veenstra eerst afrekenen met Willem Mandigers. Richard won met 5-2 een zelfde uitslag werd ook gemaakt door de Zweed Ricky Nauman die in die wedstrijd zijn landgenoot Andreas Harrysson klopte.

De finale tussen Richard en de Zweed Nauman werd een spannende waarin alle 11 legs gespeeld moesten worden. De laatste beslissende leg pakte Richard uiteindelijk en won met 6-5. In die finale gooide Veenstra 88,16 gemiddeld tegen 88,03 voor de Zweed Ricky Nauman.

Deta Hedman won met 5-2 de finale bij de dames. Ondanks en beter dartgemiddelde van haar tegenstander Aileen de Graaf die 74,71 gooide tegen 71,47 voor Hedman won de Engelse de finale met 5-2.

In de jeugdfinale haalde de Deen Nikolaj Jorgensen revanche op Tinus van Tiel. Tinus had de Deen de dag er voor in de finale van het Denmark Open geklopt maar in de finale van de Denmark Masters gunde Jorgensen zijn tegenstander geen leg en won met 4-0.

De Deense Tina Larsen won de finale van het Paradarts toernooi. In de finale klopte zij de Duitser Björn Kohl met 4-0.