Danny Noppert en Vincent van der Voort door naar tweede ronde World Grand Prix

Maandagavond 4 oktober tijdens de tweede sessie van de eerste ronde van de BoyleSports World Grand Prix hebben Danny Noppert en Vincent van der Voort zich weten te plaatsen voor de tweede ronde van dit toernooi. In die ronde komen de twee Nederlanders elkaar tegen.

Danny Noppert klopte in de zevende partij van de avond vijfvoudig titelhouder Michael van Gerwen met 2-0. Maar in die partij gebeurde het een en ander. Zo beschuldigde Danny Michael van Gerwen van stampen op het podium, maar Michael was zich van geen kwaad bewust. In de onderbreking na de eerste set is er een stevige woordenwisseling geweest tussen die twee.

Ook bijna sensatie in deze partij omdat Michael een 9 darter miste op de bull. Zou hij deze  hebben geraakt zou dat de eerste 9 darter zijn geweest met een 170 als finish.

Even ervoor won Vincent van der Voort op knappe wijze van Gabriel Clemens. Er werd geknokt voor de overwinning door Vincent die tot tweemaal toe in de set achter kwam te staan maar uiteindelijk alle twee de sets op naam schreef.

Ook Peter Wright zien we niet meer terug in het toernooi. Snakebite verloor met 2-0 in sets van Rob Cross, een uitslag waar op voorhand niet werd gerekend.

Alle uitslagen uit de eerste ronde plus de indeling tweede ronde volgens de loting: