Gerwyn Price en Jonny Clayton in finale BoyleSports World Grand Prix

Helaas geen Danny Noppert in de finale van de World Grand Prix 2021. Danny die in aanloop naar de halve finale een geweldig toernooi speelde door Michael van Gerwen, Vincent van der Voort en Ian White te kloppen strandde in de halve finale op Jonny Clayton.

Wat hij had laten zien in de eerste 3 partijen was er in die halve finale niet meer en speelde Danny op een gegeven moment meer tegen zichzelf dan tegen zijn tegenstander.  Na 1-0 achter in sets leek het er in de tweede set even op dat Danny de draad op had gepakt en maakte met 3-1 gelijk. Daar bleef het helaas bij en won Jonny Clayton uiteindelijk met 4-1 de partij.

Tegenstander in de finale is zijn landgenoot Gerwyn Price. Price speelde in de beginfase ver beneden zijn kunnen en stond al gauw 2-0 in sets achter op Stephen Bunting. In de derde set kwam Price 2-1 achter maar zag in leg vier van die set eindelijk het licht en won vervolgens op zijn vertrouwde wijze vier sets achter elkaar.

Om 21:30 uur wordt de finale gespeeld nu over best of 9 sets, best of 5 legs dubbel in dubbel uit.

 Finale
Pos  Player Player        score
1 Gerwyn Price (1) Jonny Clayton 1 5

Foto bij dit verslag; PDC 2021 – Lawrence Lustig