BoyleSports World Grand Prix is eerste ‘major titel’ voor Jonny Clayton

Jonny Clayton was in de finale van de BoyleSports World Grand Prix te sterk voor de nummer 1 van de PDC en regerend wereldkampioen Gerwyn Price. Dat gaf de World Grand Prix titel verdediger  grif toe na afloop van de finale die met 5-1 door Clayton werd gewonnen.

Zijn eerste ‘major’ toernooi overwinning die hem ook nog eens £ 110.000,= prijzengeld opleverde. De finale leek goed te beginnen voor Price die direct met 160 opende en de eerste leg binnensleepte maar verloor deze uiteindelijk met 3-1.

Ook set twee en drie werden door Clayton gewonnen maar deze sets gingen wel over de volle lengte ( 3-2 en 3-2). Pas in de vierde set waarin Clayton eerst 2-0 voorkwam wist Price succes te halen door deze set met 3-2 te winnen.

Het bleef zijn enige triomf Clayton die 63% op zijn openingsdubbel had tegen Price 40% was niet te stoppen en finisht legs met onder meer een 170 en 164 finish om uiteindelijk in de zesde set leg vier de titel met een 116 finish binnen te slepen.

Door zijn overwinning maakt Clayton nu een sprong naar de zevende plaats van de PDC Order of Merit.

Setstanden finale Gerwyn Price – Jonny Clayton ( 1-3; 2-3; 2-3; 3-2; 1-3 en 1-3 )

Foto © PDC 2021 – Lawrence Lustig