Florian Hempel klopt titelverdediger Peter Wright met ruime cijfers

Er komt geen tweede European Championship titel op rij voor Peter Wright. ‘Snakebite werd donderdagavond namelijk met ruime cijfers geklopt door debutant op dit podium, de Duitser Florian Hempel. De tweede keer binnen een maand dat Peter Wright de eerste ronde niet overleeft.

Begin deze maand strandde Wright ook al in de eerste ronde van de World Grand Prix. In de match tegen Hempel kwam Wright snel 3-0 achter en begon weer te wisselen met zijn pijlen. Het allemaal geen nut want hij verloor uiteindelijk met 6-3. Florian treft nu bij de laatste 16 Mensur Suljovic die gisteren met 6-2 won van Adam Hunt.

Suljovic leek op een 6-0 overwinning af te stevenen maar na de break bij een 5-0 stand pakte Hunt toch nog twee legs voor de eer.

De avond in Salzburg begon ook al met een verrassende uitslag. William Broland die ook debuteerde op dit podium klopte namelijk Simon Whitlock met 6-3 en mag zich gaan opmaken voor een partij tegen Joe Cullen die met 6-0 van Ted Evetts won.

Ted wist het niet af te maken in de match tegen Cullen. Die paar kansen die ‘Super Ted’ op een dubbel kreeg werden niet benut met een ‘white wash’ als gevolg.

Voor Kim Huybrechts zit het toernooi er ook op. De Belg verloor met 6-2 van Brendan Dolan. Kim die 2-0 achter kwam vocht zich terug naar 2-2 maar daar stokte het voor hem.

Luke Humphries kwam met de schrik vrij tegen Callan Rydz. In een match waar van de derde leg alles tegen de darts in ging wist Humphries uiteindelijk toch de elfde leg die hij begon winnend af te sluiten.

Alle uitslagen Cazoo European Championship 2021 eerste sessie op donderdag 14 oktober:

Pos  Player Player    score
1 Simon Whitlock Willam Borland 3 6
2 Brendan Dolan Kim Huybrechts 6 2
3 Rob Cross Keane Barry 6 3
4 Luke Humphries Callan Rydz 6 5
5 José De Sousa Lewis Williams 6 4
6 Peter Wright Florian Hempel 3 6
7 Mensur Suljovic Adam Hunt 6 2
8 Joe Cullen Ted Evetts 6 0

Foto © 2021 – Vincent Amman – DAZN