James Wade volgende tegenstander voor Michael van Gerwen in ronde 2 European Championship

Vrijdagavond werden in Salzburg de laatste 8 wedstrijden uit de eerste ronde van het Cazoo European Championship gespeeld. En met een geweldig resultaat voor de twee Nederlandse deelnemers aan dit toernooi.

Zowel Danny Noppert als Michael van Gerwen won op indrukwekkende wijze hun partij en plaatsen zich alle twee voor de tweede ronde.

Danny Noppert, vorige week ook al zo succesvol tijdens de World Grand Prix klopte met een 102,31 gemiddelde de Pool Krzysztof Ratajski. Ratajksi kon in de beginfase Danny nog bij benen maar na 2-2 kreeg de Pool geen poot meer aan de grond en verloor 6-2.

Volgende tegenstander voor Danny is nu Ryan Searle die gisteren met 6-5 won van Michael Smith. Smith speelde een zeer ongelukkige wedstrijd, de scores waren goed maar op de beslissende momenten zat het engeltje niet meer op de schouder van Smith hetgeen hem de partij kostte.

Ook Michael van Gerwen zien we terug in de tweede ronde. Michael speelde tegen de Kroaat Boris Krcmar die in de beginfase aankeek tegen een niet te stuiten van Gerwen die met hoge scores en snelle finishes uitliep naar 4-0. Maar vanaf leg 5 zakte het niveau enigszins bij Michael, de scherpte was eraf en zo kon de Kroaat toch twee legs afsnoepen van Michael die uiteindelijk met een 110,45 gemiddelde met 6-2 de partij won.

Michael treft nu in de tweede ronde James Wade ( foto ) die met de hakken over de sloot won van Adam Smith-Neale. Adam kwam 4-2 voor  maar in leg 9 stond hij 5-4 achter. In de volgende leg maakte hij nog wel gelijk, 5-5 doch verloor de beslissende leg en zien we Wade dus terug bij de laatste 16.

Gerwyn Price had weinig moeite met Ritchie Edhouse, hij won de partij met 6-2 en noteerde een 104,53 gemiddelde in deze partij. Zijn tegenstander in de tweede ronde is de 19 jarige Tsjech Adam Gawlas die met 6-4 Joe Murnan klopte.

Ondanks een beter dartsgemiddelde van Mervyn King, 95,20 tegen 90,67 van zijn tegenstander Nathan Aspinall won Aspinall toch met 6-4 van routinier King omdat die nu net op de belangrijke momenten niet thuis gaf.

De laatste speler de vrijdagavond de laatste 16 wist te bereiken was Damon Heta die met 6-3 de Duitser Gabriel Clemens klopte.

Uitslagen eerste ronde en overzicht indeling laatste 16 volgens het officiële speelschema;