Michael van Gerwen klopt Gerwyn Price voor plek in halve finale European Championship

Vanavond zien we Michael van Gerwen terug in de halve finale van het Cazoo European Championship. In de halve finale treft Michael Nathan Aspinall die in de eerste match van de zondagmiddag Danny Noppert met 10-9 wist te kloppen.

De partij tussen Price en van Gerwen was een heerlijke match om naar te kijken met in de beginfase toch de beste papieren voor de nummer 1 van de wereld, Gerwyn Price. De Welshman kwam 4-1 voor dankzij goede scores en snelle finishes, maar na de eerste onderbreking was Michael bij de les en won 3 legs op rij voor 4-4. De tweede onderbreking was de stand 5-5 en vijf legs later kwam Michael dan eindelijk op 8-7 voor.

Price komt toch weer langszij maar mist in de 18de leg de kans weer op voorsprong te komen en dan gaan er twee legs op rij naar Michael voor een 10-8 overwinning.

Danny begon goed aan de partij tegen Nathan Aspinall. Hij kwam 3-1 voor maar gaande weg de match miste de Fries toch de nodige goede scores en stond daardoor na 10 gespeelde legs 6-4 achter. Na de pauze was Noppert weer even op stoom en kwam 8-6 voor maar vanaf leg 15 vond Aspinall het bord weer en zette de stand om in 9-8 in zijn voordeel. Danny kon nog 9-9 maken en had pijlen voor de partij maar kreeg 101 niet uit en verloor zo met 10-9.

Andere halve finalisten zijn Rob Cross die José De Sousa met 10-5 klopte en Joe Cullen Mensur Suljovic voor zijn thuis publiek met 10-7 klopte.

Vanavond vanaf 20:00 uur de halve finales en aansluitend de finale. Alle partijen worden over best of 21 legs gespeeld en de volgorde is:

Pos  Player Player    score
1 Michael van Gerwen (8) Nathan Aspinall (5) 11 10
2 Joe Cullen (10) Rob Cross (14) 3 11
 Finale
Pos  Player Player    score
1 Michael van Gerwen (8) Rob Cross (14) 8 11

 

Foto © PDC Europe 2021 – Kais Bodensieck