Fallon Sherrock met sensationele 170 finish naar laatste 16 Grand Slam of Darts

Wederom heeft ‘the Queen of the Palace’, Fallon Sherrock geschiedenis geschreven door gisteren, dinsdag 16 november, als eerste dame de laatste 16 te bereiken van de Cazoo Grand Slam of Darts. Geschiedenis met de hoofdletter G vanwege de manier waarop.

Fallon, die in groep E haar laatste groepswedstrijd moest spelen tegen de Duitser Gabriel Clemens, stond voor aanvang van deze partij nog derde in de groep en had Clemens de beste papieren voor de tweede ronde. ‘The German Giant’ stond eerste in deze groep en mocht met 5-4 deze wedstrijd verliezen om alsnog door te gaan naar de laatste 16.

Peter Wright die tweede stond in deze groep had eerder deze avond met 5-0 gewonnen van Mike De Decker en was al zeker van de laatste 16. Alleen het resultaat van de match tussen Sherrock en Clemens was bepalend of dat als eerste of tweede in de groep zou worden.

Een overwinning van Clemens maakte hem eerste in de groep, maar het lot bepaalde anders. Met een 140 begon Fallon aan de wedstrijd maar werd door Clemens gebroken, maar ze brak terug om uiteindelijk toch 3-1 achter te komen. Clemens had dus nog 1 leg nodig om naar de volgende ronde te gaan. Fallon vocht zich terug en met een 141 finish kwam Fallon zelfs op 3-3 en in leg 7 maakte ze met de darts zelfs 4-3. Leg 8 werd dus de cruciale leg. Won Clemens, die de leg mocht beginnen, dan was hij door en als Fallon won was zij de eerste dame ooit die de laatste 16 van dit toernooi wist te bereiken.

Clemens kon een 164 finish terugzetten naar 68 en was Fallon aan de beurt voor 170. En ze vond die 170 finish, een enorme dreun voor Clemens die daarmee derde werd en uitgeschakeld is. Er waren 3 spelers met 4 punten in deze groep. Wright werd eerste vanwege het legsaldo en Clemens met evenveel legs voor als Fallon zakte vanwege het onderling resultaat met Fallon naar plek 3

Eindstand groep E:

Groep E P LV LT LS WP
1 Peter Wright (2) 3 14 6 8 4
2 Fallon Sherrock 3 11 8 3 4
3 Gabriel Clemens 3 13 10 3 4
4 Mike De Decker 3 1 15 -14 0

Groep F: Mensur Suljovic sloot de groepsfase af met een 5-0 overwinning op Matt Campbell en omdat José De Sousa met 5-2 verloor van Luke Humphries nam de Oostenrijker de koppositie in deze groep over en wordt daardoor in de volgende ronde de tegenstander van Fallon Sherrock, en die heeft Mensur al een keer verslagen.

Eindstand groep F:

Groep F P LV LT LS WP
1 Mensur Suljovic 3 14 8 6 4
2 José De Sousa (7) 3 13 10 3 4
3 Luke Humphries 3 13 11 2 4
4 Matt Campbell 3 4 15 -11 0

Groep G: Zoals werd verwacht versloeg Joe Cullen in zijn laatste groepswedstrijd Lisa Ashton. Het werd 5-2 en daarmee was zijn plek bij de laatste 16 zeker. Ook al zou John Henderson met 5-0 van Michael van Gerwen winnen.

Zo ver kwam het niet want Michael klopte Henderson met 5-1. Hij gooide 41.7% op zijn dubbels en noteerde een gemiddelde van 93,94. Michael sloot de partij af met een typische van Gerwen finish, 125 met dubbele bull, enkele bull, dubbele bull.

Eindstand groep G:

Groep G P LV LT LS WP
1 Michael van Gerwen (3) 3 15 3 12 4
2 Joe Cullen 3 12 7 5 4
3 John Henderson 3 6 12 -6 2
4 Lisa Ashton 3 4 15 -11 0

Groep H: Een enorme teleurstelling voor Raymond van Barneveld die zijn tweede plek in deze groep kwijt raakte aan Gary Anderson. In een onderling duel moesten Raymond en Gary uitmaken wie er door ging naar de laatste 16. En gezien de voorgaande partijen had Raymond een goede kans want het spel van Gary was nu niet bepaald super sterk.

Maar tegen Raymond had de Schot zijn vorm wel gevonden en troefde Raymond af met een 5-2 overwinning. Anderson dus tweede in de poule en treft nu Michael van Gerwen bij de laatste 16.

Eerder die avond liep het bij Michael Smith, die uiteindelijk eerste werd in deze groep, ook niet vlekkeloos tegen Joe Davies die 3 legs wist af te snoepen van Smith, zijn beste prestatie van dit toernooi.

Groep H P LV LT LS WP
1 Michael Smith 3 15 9 6 6
2 Gary Anderson (6) 3 12 8 4 4
3 Raymond van Barneveld 3 11 10 1 2
4 Joe Davies 3 4 15 -11 0

Alle namen van de spelers die doorgaan naar de laatste 16 zijn nu bekend en ziet het wedstrijdformulier voor de knockout fase er zo uit;

Overzicht partijen laatste 16:

Pos Speler 1 Speler 2             score
1 Gerwyn Price (1) Bradley Brooks
2 Jonny Clayton (8) Nathan Rafferty
3 James Wade (4) Rowby-John Rodriguez
4 Ryan Joyce Rob Cross
5 Peter Wright (2) José De Sousa (7)
6 Mensur Suljovic Fallon Sherrock
7 Michael van Gerwen (3) Gary Anderson (6)
8 Michael Smith Joe Cullen

Foto: © PDC 2021 – Lawrence Lustig