Gary Anderson treft Michael van Gerwen in laatste partij van de donderdagavond

Donderdagavond 18 november worden in Wolverhampton de laatste 4 partijen gespeeld uit de ronde met de laatste 16 deelnemers. Gisteren werden de eerste 4 partijen gespeeld en die avond werd er met veel belangstelling uitgekeken hoe het jonge talent zou presteren tegen de routiniers.

Geen van de drie talentvolle spelers wisten hun partij te winnen, alleen Bradley Brooks wist het wereldkampioen Gerwyn Price knap lastig te maken. Nathan Rafferty en Rowby-John Rodriguez waren minder succesvol en gingen er met ruime cijfers vanaf.

Overzicht uitslagen en vervolg toernooi;

Pos Speler 1 Speler 2            score
1 Gerwyn Price (1) Bradley Brooks 10 8
2 Jonny Clayton (8) Nathan Rafferty 10 2
3 James Wade (4) Rowby-John Rodriguez 10 2
4 Ryan Joyce Rob Cross 4 10
5 Peter Wright (2) José De Sousa (7) 10 9
6 Mensur Suljovic Fallon Sherrock 5 10
7 Michael van Gerwen (3) Gary Anderson (6) 10 8
8 Michael Smith Joe Cullen 10 5
 Laatste 8
Pos Speler 1 Speler 2            score
1 Gerwyn Price (1) Jonny Clayton (8)
2 James Wade (4) Rob Cross
3 Peter Wright (2) Fallon Sherrock
4 Michael van Gerwen (3) Michael Smith

Vanavond dus de laatste 4 partijen met Michael van Gerwen in de laatste partij van de avond. Hij treft Gary Anderson die in de laatste wedstrijd van de groepsfase tegen Raymond van Barneveld liet zien toch aardig in vorm te zijn.

Kan de Schot dit vanavond tegen van Gerwen doorzetten en voor een verrassing zorgen, of haalt Michael zijn niveau weer zoals in de drie voorgaande partijen en plaatst hij zich voor de kwartfinales?  Een spannend slot van de avond dus met als opwarmer de partij tussen Mensur Suljovic en Fallon Sherrock daaraan vooraf.

De indeling:

Donderdagavond – aanvang: 20:00 uur – Best of 19 legs
Pos Speler 1 Speler 2     score
1 Michael Smith Joe Cullen 10 5
2 Peter Wright José De Sousa 10 9
3 Mensur Suljovic Fallon Sherrock 5 10
4 Michael van Gerwen Gary Anderson 10 8

Foto © PDC 2021 – Lawrence Lustig