Michael van Gerwen klopt Gary Anderson en bereikt de kwartfinale Grand Slam of Darts

De acht kwartfinalisten van de Cazoo Grand Slam of Darts zijn bekend. Gisteren werden de laatste 4 partijen gespeeld voor een plek bij de laatste 8 met als klapstuk van de avond de match tussen Michael van Gerwen en Gary Anderson.

En het werd een partij waar de vonken vanaf spatten en waarin de spelers elkaar geen centimeter speelruimte gunde. Tot 4-4 stond Gary Anderson steeds een leg voor op van Gerwen maar in de negende leg nam Michael de regie van de partij in handen en moest de Schot iedere keer vanuit twee legs achter terug knokken.

Michael was echter op dreef en hield de voorsprong vast en won de geweldig spannende partij met 10-8.

Maar in de partij ervoor ging het dak in Wolverhampton er van af want Fallon Sherrock klopte namelijk de Oostenrijker Mensur Suljovic met 10-5 en schreef opnieuw geschiedenis door als eerste dame de kwartfinale van de Grand Slam of Darts te bereiken. Al snel wist Fallon de druk bij Suljovic op te voeren en daardoor kwam hij niet meer in zijn spel. Mede met in het achterhoofd dat hij al een keer van Sherrock had verloren.

Mensur noteerde in deze partij een 84,18 gemiddelde tegen 90,58 voor Sherrock.

Michael Smith die in de kwartfinale de nieuwe tegenstander is van Michael van Gerwen won met 10-5. Een partij van de veel te veel gemiste dubbels ( Smith 28,6% en Cullen 20,8%)  waarin Smith aan het langste eind trok.

Tegenstander van Fallon in de kwartfinale is Peter Wright die met de schrik vrij kwam in zijn partij tegen José De Sousa. ‘The Special One’ was niet op zijn scherpst tegen Wright en dat kostte hem uiteindelijk de partij. Met 9 pijlen raak op de dubbel na 29 pogingen win je dus geen wedstrijd als je tegenstander daar ietsje beter in is (10 uit 28 voor Wright).

Alle uitslagen van de kwartfinale plus het overzicht van de partijen in de kwartfinale die overigens in twee speelavonden is opgesplitst. James Wade tegen Rob Cross en Gerwyn Price tegen Jonny Clayton spelen vrijdagavond 19 november en zaterdag spelen Peter Wright en Fallon Sherrock en Mchael van Gerwen tegen Michael Smith.

Pos Speler 1 Speler 2             score
1 Gerwyn Price (1) Bradley Brooks 10 8
2 Jonny Clayton (8) Nathan Rafferty 10 2
3 James Wade (4) Rowby-John Rodriguez 10 2
4 Ryan Joyce Rob Cross 4 10
5 Peter Wright (2) José De Sousa (7) 10 9
6 Mensur Suljovic Fallon Sherrock 5 10
7 Michael van Gerwen (3) Gary Anderson (6) 10 8
8 Michael Smith Joe Cullen 10 5
 Laatste 8
Pos Speler 1 Speler 2             score
1 Gerwyn Price (1) Jonny Clayton (8)
2 James Wade (4) Rob Cross
3 Peter Wright (2) Fallon Sherrock
4 Michael van Gerwen (3) Michael Smith

Foto © PDC 2021 – Lawrence Lustig