Nederlandse jeugd scoort goed tijdens de JDC Junior Team World Cup

Afgelopen maandag vertrokken er vanaf Schiphol twee Nederlandse jeugd teams naar Gibraltar voor deelname aan diverse toernooien onder de vlag van de JDC. Elk team, Nederland A en Nederland B telde 4 spelers en waren er vanuit de NDB twee man mee als begeleiding.

In totaal  zijn er 20 jeugdteams in Gibraltar met van sommige landen, net zoals Nederland, met een A en B team. Deze teams speelden op dinsdag 23 november het JDC team WK en daar boekten de twee Nederlandse teams zeer goede successen.

Zilver was er voor Nederland A bestaande uit: Bradly Roes, Pim van Bijnen, Tinus van Tiel en Dylan van Lierop. In de finale verloren de jongens van het ijzersterke team Engeland A met Leighton Bennett, Henry Coates, Jacob Hibbert en Luke Littler.

In de poulefase met België, Italië, Canada en Gibraltar B wonnen de jongens van Nederland A alle wedstrijden evenals de achtste finale, kwartfinale en halve finale tegen respectievelijk Engeland B en Wales A.

Nederland B, met Bram van Dijk, Massimo Balsamo, Cedric Saes en Youri Dirks, werd ook eerste van hun groep waarin ook Engeland B, Ierland A, IJsland en Schotland B zaten. Zij verloren echter de halve finale van Engeland A waarmee de bronzen plak een feit werd.

Woensdag 24 november spelen de jongens mee in het JDC Junior International toernooi, en donderdag 25 november wordt de MVG Masters gespeeld. Vrijdag 26 november is dan nog een grote dag dan wordt namelijk het individuele WK gespeeld, de JDC Junior World Darts Championships Finals.