Het William Hill World Darts Championship gaat eindelijk beginnen

Vanavond is het eindelijk zover dan start het belangrijkste PDC toernooi van het jaar, het Willam Hill World Darts Championship. Met 96 deelnemers die de sportieve strijd aan gaan voor de fel begeerde titel van PDC World Champion en £ 500.000 voor de kampioen.

In totaal is de prijzenpot £ 2,500.000 en de verliezers uit de eerste ronde gaan toch nog met £ 7.500 naar huis. Op de valreep nog een wijziging in het deelnemersveld. De Chinees Lihao Wen die woensdagavond het toernooi zou openen tegen Ritchie Edhouse speelt namelijk niet mee omdat hij zijn reisdocumenten niet op tijd in orde had.

Hij wordt vervangen door Peter Hudson die debuteert op dit podium. De winnaar van de partij Edhouse – Hudson treft aan het einde van de avond titelverdediger Gerwyn Price.

Het toernooi begint om 20:00 uur vanavond en het format is 5 sets best of 5 legs zonder tie-break in de eerste ronde. Pas in de tweede ronde is er wel een tie-break in de laatste set bij een 2-2 stand. Na 5-5 in die laatste set is de elfde leg de sudden death leg.

De indeling voor woensdag 15 december:

Ronde Speler 1 vs Speler 2 Uitslag
1 Ritchie Edhouse vs Peter Hudson 3 2
1 Ricky Evans vs Nitin Kumar 3 0
1 Adrian Lewis vs Matt Campbell 3 1
2 Gerwyn Price vs Ritchie Edhouse 3 1