Twee Nederlanders in actie op tweede speeldag PDC WK

Donderdagmiddag 16 december start de tweede dag van het William Hill World Darts Championship. Twee sessies staan er op het programma, een middag- en een avondsessie met in elke sessie een Nederlands deelnemer die op het wereldpodium komt.

‘s Middags is dat Chris Landman die in de tweede partij van de middag voormalig BDO World Champion Scott Mitchell treft. In de derde partij van de avondsessie speelt Ron Meulenkamp tegen viervoudig BDO World Champion dames, Lisa Ashton. Een moeilijke match voor Ron omdat het altijd extra bagage meebrengt als je tegen een vrouw moet spelen.

Gisteren op dag in kwam titelverdediger Gerwyn Price op tijd bij de les in zijn tweede ronde match tegen Ritchie Edhouse. Edhouse had aan het begin van de avond met moeite gewonnen van Peter Hudson maar won de eerste set tegen Price en kwam zelfs 2-0 voor in de tweede set. Price die ook het publiek niet op zijn hand had werd toen wakker en won vervolgens 3 sets op rij voor een plek in de derde ronde.

Ricky Evans die de laatste match van de donderdagmiddagsessie tegen Daryl Gurney speelt won in sneltreinvaart van Nitin Kumar en ook Adrian Lewis won zijn eerste ronde partij van Canadees Matt Campbell en speelt in de avondsessie tegen de geplaatste Gary Anderson.

De indeling voor donderdag 16 december:

Donderdagmiddag – aanvang 13:30 uur – Format best of 5 sets
Ronde Speler 1 vs Speler 2    Uitslag 
1 Steve Lennon vs Madars Razma 3 1
1 Scott Mitchell vs Chris Landman 0 3
1 Chas Barstow vs John Norman jr. 3 1
2 Daryl Gurney vs Ricky Evans 3 1
Donderdagavond 16 december – aanvang 20:00 uur – Format best of 5 sets
Ronde Speler 1 vs Speler 2 Uitslag
1 William O’Connor vs Danny Lauby 3 2
1 Ryan Meikle vs Fabian Schmutzler 3 0
1 Ron Meulenkamp vs Lisa Ashton 3 0
2 Gary Anderson vs Adrian Lewis 3 1