Debutant William Borland schrijft geschiedenis in Ally Pally

De climax op de derde dag van het William Hill World Darts Championship zat gisteren in de tweede partij van de avond. En ook nog in de allerlaatste leg van de partij tussen twee jongelingen in het PDC circuit, Bradley Brooks en William Borland.

In een bloedstollend spannende partij dwongen de twee spelers er een vijfde set uit die uitmondde in een vijfde alles beslissende ‘sudden death’ leg. Het werd een leg die de geschiedenisboeken in zou gaan want de 25 jarige Schot William Borland, die debuteerde op dit wereldpodium, won deze leg met een 9 darter ( 180 – 177 – 144 ). De eerste keer in het bestaan van het WK dat een partij met een 9 darter in de allerlaatste leg beslist werd.

De anticlimax van de dag was er voor Jermaine Wattimena die in de derde partij van de middagsessie met 3-0 onderuit ging tegen Boris Koltsov, die daarmee voor het eerst een ronde verder kwam op het WK.

De langste partij van de derde dag kwam op naam van Joe Murnan en Paul Lim die meer dan een uur nodig hadden om een winnaar te krijgen. In een bedroevende match won Joe uiteindelijk met 3-2.

De komische noot kwam vanzelfsprekend op naam van Peter Wright die in een bont kerstkostuum het podium opkwam voor zijn partij tegen Ryan Meikle. Wright kwam moeizaam opgang maar won uiteindelijk met 3-0 de partij.

Alle uitslagen van dag 3:

Vrijdagmiddag  
Ronde Speler 1 vs Speler 2 Uitslag
1 Ryan Joyce vs Roman Benecky 3 2
1 Keane Barry vs Royden Lam 3 2
1 Jermaine Wattimena vs Boris Koltsov 0 3
2 Krzysztof Ratajski vs Steve Lennon 1 3
Vrijdagavond  
Ronde Speler 1 vs Speler 2     Uitslag
1 Joe Murnan vs Paul Lim 3 2
1 William Borland vs Bradley Brooks 3 2
1 Ross Smith vs Jeff Smith 3 0
2 Peter Wright vs Ryan Meikle 3 0

 

Foto’s © PDC 2021 – Lawrence Lustig