Negen darter doet Darius Labanauskas de das om

Het leek een droomstart voor Litouwer Darius Labanauskas op de vierde dag van het William Hill World Darts Championship. In de derde match van de middagsessie won Labanauskas namelijk de eerste set van zijn partij tegen Mike De Decker met een 9 darter.

De tweede 9 darter op dit toernooi gegooid want gisteren gooide William Borland er ook al een. Maar de 9 darter van Darius gaf hem geen vleugels tegen Mike De Decker, integendeel Darius bleef in de wolken door zijn prestatie en daarmee zakte zijn spelniveau naar een te laag punt en verloor uiteindelijk met 3-1 de partij.

Chris Landman die ook in de middagsessie op het podium kwam voor een wedstrijd tegen Ian White kan helaas weer naar huis. Het liep niet bij Chris, zowel zijn beruchte wapen niet, hoge scores, als de dubbels en moest met 3-1 de partij aan Ian White laten.

Jamie Hughes die de middagsessie opende tegen Raymond Smith wist opnieuw de volgende ronde van dit toernooi te bereiken, hij verloor met 3-1. Callan Rydz die daarna speelde zien we wel terug in de tweede ronde dankzij een 3-0 overwinning op Yuki Yamada.

In de avondsessie waren onze ogen natuurlijk gericht op de verrichtingen van Michael van Gerwen die in de slotpartij van de avond het moest opnemen tegen Chas Barstow. Michael ging furieus van start maar vergat zeker in de eerste set het steeds af te maken. De dubbel werd maar niet gevonden en zo ging de eerste set met 3-1 naar Barstow.

Maar daarna liep het allemaal wat beter, niet super maar werden op tijd de dubbels gevonden en won hij uiteindelijk met 3-1 de partij.

Adam Hunt die de avondsessie opende won verrassend met ruime cijfers van Boris Krcmar, 3-0 en kersverse PDC jeugd wereldkampioen, Ted Evetts, speelde een ongelukkige partij tegen Jim Williams. De dubbels waren in die partij nu niet echt zijn grote vriendjes en ging hij er met 3-1 vanaf.

Oostenrijker Rowby-John Rodriguez liet een goede indruk achter na zijn partij tegen Welshman Nick Kenny. Rodriguez won overtuigend met 3-0 en kan zich gaan voorbereiden op een tweede ronde partij tegen Luke Humphries.

De uitslagen van zaterdag 18 december:

Middagsessie
Ronde Speler 1 vs Speler 2 Uitslag
1 Jamie Hughes vs Raymond Smith 1 3
1 Callan Rydz vs Yuki Yamada 3 0
1 Darius Labanauskas vs Mike De Decker 1 3
2 Ian White vs Chris Landman 3 1
Avondsessie
Ronde Speler 1 vs Speler 2      Uitslag
1 Adam Hunt vs Boris Krcmar 3 0
1 Ted Evetts vs Jim Williams 1 3
1 Rowby-John Rodriguez vs Nick Kenny 3 0
2 Michael v Gerwen vs Chas Barstow 3 1

Foto © PDC 2021 – Lawrence Lustig