Raymond van Barneveld geeft niets weg tijdens rentree op PDC WK

Maandagavond 20 december was er dan eindelijk de wedstrijd waarnaar door iedereen werd uitgekeken. Raymond van Barneveld tegen Lourens Ilagan, de rentree van Raymond op het wereldpodium van de PDC nadat hij 2 jaar geleden zijn darts aan de wilgen hing.

En Raymond gaf een aardig visitekaartje af in deze partij want de vijfvoudig wereldkampioen gaf geen set weg tegen Ilagan. In de eerste twee sets kon de Filipijn Raymond nauwelijks bij benen en had van Barneveld een finish percentage van rond de 60%.

In de derde set ging het allemaal wat minder op de dubbels al bleven de scores goed. Zijn finishpercentage zakte daardoor naar 36% maar had in die sets ruimschoots de tijd om de winnende dubbel te vinden. Het werd uiteindelijk 3-0 ( setstanden 3-1 ; 3-0 en 3-1 met een gemiddelde van 96.70) Tegenstander van Raymond in de tweede ronde is nu Rob Cross en deze partij wordt donderdagavond gespeeld

Het gemiddelde van Raymond was heel wat meer dan de als vierde geplaatste James Wade die de maandagavond afsloot met een match tegen Maik Kuivenhoven. Wade won de partij met 3-1 maar noteerde 83.74 gemiddeld tegen Maik 88.60. Maik was zeer onfortuinlijk op zijn dubbels, meestal zijn sterkste wapen.

Rusty-Jake Rodriguez die debuteerde op dit podium deed het verrassend heel erg goed tegen Ben Robb uit Nieuw Zeeland. De jonge Oostenrijker won met 3-1 de partij en treft nu in de tweede ronde Chris Dobey.

Luke Woodhouse die de maandagsessie opende won met 3-1 van James Wilson en daarmee verloor Wilson zijn Tour Card en moet de Q-School doorlopen voor een nieuwe Tour Card.

Uitslagen maandag 20 december:

Ronde Speler 1 vs Speler 2 Uitslag
1 Luke Woodhouse vs James Wilson 3 1
1 Rusty-Jake Rodriguez vs Ben Robb 3 1
1 Raymond v Barneveld vs Lourence Ilagan 3 0
2 James Wade vs Maik Kuivenhoven 3 1

Foto © PDC 2021 – Lawrence Lustig