Vincent van der Voort naar derde ronde maar exit voor Ron Meulenkamp

Vincent van der Voort heeft gisteren de derde ronde bereikt van het William Hill World Darts Championship. Degelijk maar niet groots spel was toch ruimschoots voldoende om tegenstander Adam Hunt met 3-0 in sets uit het toernooi te spelen.

In de eerste twee sets kon de setwinst twee kanten op gaan, die van Vincent of die van Adam. Maar iedere keer bij 2-2 werd de druk bij Hunt toch te groot en verspeelde daarmee zijn kansen. In de derde set gaf Vincent de genadeklap aan Hunt door met 3-0 deze set te pakken voor een 3-0 eindstand.

Minder fortuinlijk was Ron Meulenkamp. Ron die in aanloop naar zijn treffen met Michael Smith barstens vol vertrouwen had om deze wedstrijd naar zijn hand te zetten stond tegenover een Michael Smith die in deze partij bijna alles nog wel met ogen dicht zou kunnen raken. Ron redde de eer door in de tweede set 1 leg mee te pakken zijn enige glorieuze moment in deze partij die hij met 3-0 verloor.

Debutant Florian Hempel uit Duitsland zorgde in de avondsessie voor een regelrechte sensatie door Dimitri Van den Bergh met 3-1 te verslaan. Dimitri, gezien zijn prestaties in het afgelopen seizoen, behoorde tot de kanshebbers voor de titel maar zag zijn titel aspiraties tegen Hempel in rook opgaan.

Toyokazu Shibata en Daniel Larsson werden de laatste twee spelers die na 1 wedstrijd spelen al weer huiswaarts kunnen. Beiden verloren hun match met 3-0. De Japanner verloor van debutant Lewy Williams en Larsson verloor van Jason Lowe.

Daarmee zijn alle eerste ronde wedstrijden gespeeld en staan er tot en met donderdag nog tweede ronde partijen op het programma.