Ook Kleermaker en van Duijvenbode naar laatste 32

Het zat heel erg diep maar op tijd kregen Martijn Kleermaker en Dirk van Duijvenbode hun krachten naar boven waarmee ze een plek bij de laatste 32 van het William Hill World Darts Championship wisten af te dwingen. Zeker bij Dirk van Duijvenbode ging het niet vanzelf.

Dirk had de Rus Boris Koltsov als tegenstander en zat in de beginfase nou niet bepaald echt lekker in zijn vel. Niets liep en waren er 5 legs nodig voor Dirk om de eerste set te pakken. Daarna kreeg Dirk met 3-0 en 3-1 twee sets van Koltsov om de oren en dreigde gezien zijn spel uitschakeling.

Op tijd kwam van Duivenbode op stoom en antwoordde in set 4 met een 3-1 overwinning. In set 5 wist de Rus na iedere keer 1 leg achter te komen er toch een tie-break uit te slepen. In die tie-break won Dirk twee legs achter elkaar voor een 4-2 eindstand en een plek in de volgende ronde.

Martijn Kleermaker die in de laatste partij van de avond tegen Simon Whitlock speelde zag bijna de eerste set waarin hij 2-0 voorkwam aan zijn neus voorbij gaan. Whitlock kwam langszij maar moest toch de vijfde leg aan Kleermaker laten.

In de tweede set pakte Simon echter wel de vijfde leg voor een 1-1 stand al ging het ook bij de Australiër niet allemaal vanzelf. Uiteindelijk gooide Whitlock slechts 23,10% op zijn dubbels en dat was te weinig om Martijn die naarmate de wedstrijd vorderde steeds trefzekerder werd en met 3-1 in set 3 en 3-0 in set 4 Whitlock uit het toernooi speelde.

‘s Middags waren er ook 4 wedstrijden en in de eerste wedstrijd klopte Ryan Searle in 3 sets negen darter held Willam Borland, en in de partij erna opnieuw een trieste afgang voor Glen Durrant die met 3-0 verloor van William O’Connor.

In partij drie maakte Luke Humphries een einde aan de titel aspiraties van Rowby-John Rodriguez. Het werd 3-0 en de Oostenrijker wist slechts twee legs in deze partij winnend af te sluiten.

Spannend was het in de slotpartij van de middag die werd gespeeld door Joe Cullen en Jim Williams. Williams kwam in deze partij 2 keer op voorsprong (1-0 en 2-1) omdat Cullen niet in zijn spel kwam. Dat gebeurde pas in de vierde set die Cullen met 3-0 won en zette dat door in de vijfde set die met 3-1 naar ‘the Rockstar’ ging.

Ook Nathan Aspinall maakte het spannend in de openingspartij van de avond. Hij kwam tot tweemaal toe achter te staan tegen Joe Murnan maar wist vanaf de vierde set het tij te keren om uiteindelijk met 3-2 de match te winnen.

Kim Huybrechts, die een vervelende aanloop naar dit toernooi achter de rug had verloor de eerste set aan dartsveteraan Steve Beaton maar kwam daarna op stoom en won 3 sets op rij en ook hij is door naar de laatste 32.