Peter Wright met record aantal maximale scores naar finale tegen Michael Smith

De twee finalisten van het William Hill World Darts Championship 2022 zijn bekend. Als tweede geplaatste Peter Wright en als vijfde geplaatste Michael Smith treffen elkaar maandagavond 3 december in het Alexandra Palace te Londen in de grote finale van dit toernooi.

Peter Wright bereikte in de laatste halve finale op zondagavond de finale door een overwinning op landgenoot Gary Anderson met een opmerkelijke prestatie. Snakebite gooide in deze partij namelijk het meest aantal keren de maximale score ooit in een wedstrijd gegooid.

Maar liefst 24 keer belandde de drie pijlen van Peter in het trippel 20 bed en miste zelfs in de partij een negen darter op dubbel 12.

Tot aan de laatste pijl bleef het spannend in deze partij omdat tegenstander Anderson bleef knokken tot de laatste dubbel was gevallen. Wright profiteerde in het begin van het moeilijk op gang komen van Anderson en nam een 3-0 voorsprong in deze partij. Pas in set vier kwam Anderson op stoom en kwam terug naar 3-2.

Maar hoe Gary ook terug knokte bleef Wright hem keer toch een streepje voor. Dichterbij dan 1 set achter kwam Gary niet omdat bijna in iedere set de beslissende vijfde leg door Wright werd binnen gesleept. Dat gebeurde ook in set 10 die Peter was begonnen en in de vijfde leg met Gary op 132 een 110 finish wist te raken voor een 6-4 eindstand.

De avond begon met de match tussen Michael Smith en James Wade met op papier ‘the Machine’ Wade als de grote kanshebber voor een plek in de finale. Wade had echter niet zijn dag en lieten zijn favoriete dubbels en venijnige hoge finishes op cruciale momenten hen in deze partij in de steek.

Michael Smith, die zeker in de beginfase van de wedstrijd de ene hoge score na de andere produceerde en ook nog eens scherp was op zijn dubbels liep zo vrij makkelijk uit naar een 5-1 voorsprong.

Maar in set 7 en 8 ging het opeens wat stroever bij Smith en kwam Wade met 3-1 en 3-2 terug naar 5-3. Het bleek een tijdelijke inzinking want in de negende set was Smith weer helemaal bij de les en pakte met 3-1 het zesde setpunt en was voor hem de finale bereikt.

De finale over best of 13 sets wordt maandagavond gespeeld aanvangstijd 21:00 uur