De strijd om 32 PDC Tour Cards is losgebarsten

De komende 7 dagen ( van 9 tot en met 15 januari ) wordt er op twee plaatsen door honderden dartsspelers en speelsters op het scherpst van de snede gestreden om 1 van de 32 beschikbare PDC Tour Cards waarmee ze de komende 2 jaar in het PDC circuit kunnen meedraaien.

in Milton Keynes Engeland is de UK Q-School begonnen en in het Duitse Niedernhausen de European Q- School. Buiten de verdeling over twee locaties is dit evenement ook opgedeeld in twee fases.

De eerste fase, die 3 dagen duurt en fase 2 die 4 dagen duurt en in die fase worden de Tour Cards verdeeld.

Voor de tweede fase kunnen de deelnemers van de eerste fase zich plaatsen en gaan dan spelen tegen onder meer de spelers en speelster die dit jaar hun Tour Card verloren en met nog enkele andere spelers vrijgesteld zijn van deelname aan de eerste fase.

Voor de eerste fase hebben in totaal 633 spelers zich aangemeld 296 in Engeland en 337 in Niedernhausen.

Vanwege de Corona restricties mogen er in Duitsland maar een beperkt aantal mensen tegelijk in de sport locatie zijn en daarom is het toernooi in Duitsland opgedeeld in twee sessies.

In Engeland plaatsen per dag de eerste 8 spelers zich voor de tweede fase en in Duitsland per sessie 4 spelers. Het deelnemersveld voor fase twee waarin de spelers en speelsters dus beginnen wordt aangevuld met de spelers die zich direct geplaatst hebben via het toernooi plus een aantal vanaf de Q-School Order of Merit.

Via de website van DartConnect worden alle wedstrijden bijgehouden en is ook het verloop van het toernooi te volgen. Via de onderstaande links kom je bij de toernooien van vandaag.