Namen van de 32 PDC Tour Card winnaars bekend na een week lang Q-School

Q-School 2022 zit er op vanaf afgelopen zondag 9 januari werd er in Milton Keynes Engeland en Niedernhausen Duitsland door bijna 650 darters op het scherpst van de snede gestreden om een Tour Card te bemachtigen.

Eerst 3 dagen lang kwalificatietoernooien voor de finaledagen en vanaf afgelopen woensdag toernooien waar de startbewijzen voor de Pro Tour te verdienen waren. In totaal waren er 32 Tour Cards. Die werden verdeeld over de twee Q-Schools.  De UK Q-School voor spelers uit het Verenigd Koninkrijk en de European Q-School voor spelers uit de overige landen.

Per dag won de winnaar van een finaletoernooi een startbewijs ( 1 voor Engeland en 1 voor Europa) maal 4 toernooien is totaal 8 Tour Cards. De overige 24 waren opgedeeld in 13 voor de UK Q-School en 11 voor de European Q-School.

Onder de deelnemers aan de finaletoernooien zaten ook de spelers en speelsters die vanwege hun plek op de PDC Order of Merit hun Tour Card moesten inleveren. Jelle Klaasen was 1 van die spelers die zijn Tour Card was kwijtgeraakt en in Niedernhausen probeerde deze terug te winnen.

Helaas voor Jelle speelde hij een niet al te best toernooi en is nu nadat hij in 2007 bij de PDC ging spelen dus nu professional dartsspeler af. In Engeland was Lisa Ashton 1 van de speelsters die probeerde haar dit jaar verloren Tour Card terug te winnen. Ashton die twee jaar geleden geschiedenis schreef door als eerste dame een Tour Card bij de PDC te bemachtigen speelde ook een matig toernooi en viel buiten de prijzen.

Fallon Sherrock eindigde dit toernooi ook met lege handen. Fallon die grootse prestaties heeft geleverd op enkele PDC toernooien kon op de Q-School haar reputatie helaas niet waar maken.

De spelers die we de komende twee jaar wel in actie gaan zien zijn:

European Q- School

Winnaars van een Tour Card door een toernooi overwinning:

José Justicia, Brian Raman, Luc Peters en Krzysztof Kciuk

Op basis van de European Q-School Order of Merit:

Mario Vandenbogaerde, Jules van Dongen, Kevin Doets, Tony Martinez, Danny Jansen, Radek Szaganski, Damian Mol, Jimmy Hendriks, Ricardp Pietreczko, Vladimir Andersen en Rowby-John Rodriguez

UK Q-School

Winnaars van een Tour Card door een toernooi overwinning:

James Wilson, Darren Webster, Ross Montgomery, Josh Rock

Op basis van de UK Q-School Order of Merit:

Jamie Clark, Ted Evetts, Connor Scutt, Richie Burnett, Kevin Burness, Scott Waites, Nathan Rafferty, Cameron Menzies, John O’Shea, George Killington, Mickey Mansell, Nick Fullwell, Shaun Wilkinson.