Premier League 2022 krijgt nieuw maar spannender format

Sinds het begin van de Premier League in 2005 heeft dit toernooi in de loop der jaren al diverse wijzigingen doorstaan. Zo werd er ooit begonnen met 7 spelers en later van acht naar 10 en onlangs nog met ‘Contenders en Challengers’.

En nu komt de PDC met het bericht dat het format van dit evenement een totaal ander jasje krijgt. Geen 10 maar 8 deelnemers dit jaar die 16 speelavonden en een finaleavond gaan spelen op 17 verschillende locaties.

Iedere avond wordt er door de spelers een kwartfinale, halve finale en finale gespeeld in partijen die gaan over best of 11 legs. Geen gelijkspel meer mogelijk in dit nieuwe format maar direct knockout. Per avond zijn er ranking punten te verdienen, vijf voor de winnaar die tevens £ 10.000,=  opstrijkt, 3 voor de runner-up en en twee voor de halve finalisten.

De totale prijzenpot voor dit evenement is £ 1.000.000,=

De spelers komen elkaar in aanloop naar de finaledag twee keer tegen en op basis van de behaalde rankingpunten tijdens de competitie wordt het deelnemersveld voor de grote finale bepaald.

Foto winnaar van 2021 Jonny Clayton © PDC 2022 – Lawrence Lustig