Ladbrokes Masters, de eerste krachtmeting na het PDC WK, start vanavond

Vrijdagavond 28 januari begint in Milton Keynes Engeland de eerste krachtmeting van de PDC toppers tijdens het Ladbrokes Masters toernooi. De top 24 van de PDC Order of Merit strijd dan in een 3-daags toernooi om de titel en het prijzengeld van £ 60.000 voor de kampioen.

In de aanloop naar het toernooi is het deelnemersveld wel gewijzigd. Danny Noppert heeft afgezegd omdat hij ronde deze periode vader wordt en ervoor heeft gekozen thuis te blijven. En nog geen paar dagen geleden meldde ook Nathan Aspinall zich af vanwege een blessure.

Simon Whitlock is aangewezen als vervanger voor Danny en Devon Petersen neemt de plek van Aspinall in. Zowel Danny als Nathan waren niet geplaatst en moeten daarom de eerste ronde spelen die vanavond begint.

Whitlock is de tegenstander van Dirk van Duijvenbode en Petersen speelt tegen Luke Humphries. Het format is best of 11 legs in de eerste ronde en de winnaars spelen morgen in de tweede ronde tegen een geplaatste speler. Dan is het format best of 19 legs.

De indeling voor vrijdagavond 28 januari aanvang 20:00 uur;

Pos Speler 1 Speler 2   score
1 Krzysztof Ratajski Gabriel Clemens 6 5
2 Dave Chisnall Stephen Bunting 6 0
3 Ryan Searle Mervyn King 6 1
4 Rob Cross Brendan Dolan 6 2
5 Dimitri Van den Bergh Ian White 6 1
6 Joe Cullen Daryl Gurney 6 2
7 Dirk van Duijvenbode Simon Whitlock 2 6
8 Devon Petersen Luke Humphries 1 6

Live beelden zijn te volgen via ITV4 en ook die nieuwe sportzender Viaplay zend beelden uit.