Slechts een handjevol Nederlanders weet zich voor een Euro Tour te kwalificeren

Voorafgaande aan Players Championship 3 en 4 zijn er op vrijdag 11 februari in Wigan twee kwalificatietoernooien voor Euro Tour 2, het German Darts Championship en Euro Tour 3, the German Darts Grand Prix. Per toernooi waren er 24 startbewijzen te verdelen.

Ondanks het flinke aantal Nederlandse deelnemers weet slechts een handjevol Nederlanders, waaronder Raymond van Barneveld, zich voor een Euro Tour toernooi te kwalificeren.

Voor Euro Tour 2 wisten Luc Peters, Kim Huybrechts, Jermaine Wattimena, Joe Murnan, Chris Dobey, Alan Soutar, José Justicia, Devon Petersen, Daryl Gurney, Darius Labanauskas, Dave Chisnall, Martijn Kleermaker, George Killington, Nathan Rafferty, Mensur Suljovic, Jimmy Hendriks, Vincent van der Voort, Jamie Hughes, Martin Lukeman, Mario Vandenbogaerde, Adrian Lewis, Scott Waites, Ricky Evans en Ted Evetts zicht te kwalificeren

Voor de German Darts Grand Prix verzekerden Keegan Brown, Kim Huybrechts, Boris Krcmar, Madars Razma, Chris Dobey, Alan Soutar, Berry van Peer, Adam Hunt, Jermaine Wattimena, James Wilson, Dave Chisnall, Keane Barry, Raymond van Barneveld, Jim Williams, Danny Baggish, Luke Woodhouse, Vincent van der Voort, Scott Waites, Ryan Meikle, Adam Gawlas, Martin Lukeman, Jeffrey de Zwaan, Max Hopp en John O’Shea zich van deelname aan dit toernooi.

Zaterdag 12 en zondag 13 februari worden de twee Players Championship toernooien gehouden.