Updates van Premier League ronde 3 gespeeld in Belfast- 2 x 9 darter door Price

Jonny Clayton voert met 8 punten uit twee speelronden de ranking aan van de Cazoo Premier League 2022 ranking en gaat tegen James Wade, in de laatste partij van de avond, er alles aan doen om ook na Belfast de koppositie te behouden.

Michael van Gerwen haalde vorige week in Liverpool zijn eerste puntjes en speelt in Belfast de eerste partij tegen Joe Cullen die vorig weekend twee Players Championships toernooi op rij won. Maar Michael is vol vertrouwen voor deze avond in Belfast waar hij naar zijn zeggen goede resultaten heeft neergezet.

Michael Smith en Gerwyn Price openen de avond in Belfast met Price als grote favoriet in deze  wedstrijd. De twee Schotten, Gary Anderson en Peter Wright spelen in Belfast tegen elkaar. Benieuwd achter welke speler het publiek zich schaart.

Belfast week 03
Pos Speler 1   score
1 Michael Smith Gerwyn Price 3 6
2 Joe Cullen Michael van Gerwen 3 6
3 Gary Anderson Peter Wright 4 6
4 James Wade Jonny Clayton 6 3
 Halve finale
Pos Speler 1 Speler 2   score
1 Gerwyn Price Michael van Gerwen 6 5
2 Peter Wright James Wade 4 6
 Finale
Pos Speler 1 Speler 2    score
1 Gerwyn Price James Wade 6 4

In de halve finale tegen Michael van Gerwen gooit Gerwyn Price in leg 5 een negen darter: 177 – 180 en 144 uit en komt 3-2 voor.

Complete sensatie is er later in de finale als Pride in leg 3 opnieuw een 9 darter gooit.