Justin Pipe wint in een thriller van Bernie Smith na een zeer slecht begin.

Toen Justin Pipe en Bernie Smith woensdagavond (het was zelfs officieel al donderdagnacht) nog stonden te gooien, waren de tv-kijkers al naar bed en de meeste dart-fans in Ally Pally al naar huis. Dat Pipe na een rete-spannende pot uiteindelijk met 3-2 won (na een 2-0 voorsprong), zullen maar weinig mensen hebben meegekregen.

Justin Pipe (89.36) – Bernie Smith (87.11)  3-2 (3-0,3-1,1-3,2-3,4-2

De reclame was boeiender dan de eerste set
Voor de gemiddelde tv kijker zal de reclame tijdens de pauze boeiender zijn geweest dan de eerste set tussen Justin Pipe en Bernie Smith, Daar waar we eerder op de avond Simon Whitlock en Martin Schindler zagen ploeteren gaan Justin Pipe en Bernie Smith in de laatste wedstrijd van deze woensdag avond vrolijk verder met ploeteren. Het is Justin Pipe die uiteindelijk de eerste set weet te winnen met 3-0 dit deed hij met een Gemiddelde van 81,67 en 60% op de dubbels dan kunt u zich voorstellen wat de scores waren van beide heren.

Het glas zal tot de bodem leeg moeten
Het vuurtje is bijna gedoofd zullen we maar zeggen. Pipe wint de 2 set ook ditmaal met 3-1 in legs, maar de wedstrijd komt maar niet op gang Jac Nieuwlaat verwoorde het deze avond op de juiste wijze. Als U net laat op de avond inschakelt en U ziet Darts voor de eerste keer……. Schakel aub morgen opnieuw in….. en daar is alles mee gezegd deze 2e set.

Bernie Smith verlengd de wedstrijd en pakt 3e set
Het werd er in de 3e set allemaal niet veel beter op, zelfs het publiek in de zaal stroomde langzaam naar buiten. Deze mensen zagen niet dat Bernie Smith de 3e set wist te winnen met 3-1 in legs. en zo gingen beide mannen vrolijk verder.

Wij kregen een 5e set
Het werd zowaar opeens toch nog een spannende wedstrijd want het is gewoon Bernie Smith die de 4e set ook op zijn naam weet te schrijven door pipe te kloppen met 3-2 in legs in de 4e set.

De comeback is een feit van 0-2 naar 3-2 in sets
Bernie Smith stoomde meteen door in die 5e set en weet voor het eerst op voorsprong te komen in deze wedstrijd. Bernie wist via een 86 finish  de eerste leg in set 5 te pakken. Justin Pipe moest vanaf nu opeens alle zeilen rechttrekken, dat was ook precies wat hij deed via dubbel 8 maakt hij er weer 1-1 van. Daar waar de eerste 3,5 sets oersaai waren is het opeens een zeer leuke wedstrijd geworden. Er was een ding wel zeker, Bernie Smith had het woord opgeven niet in zijn woordenboek staan want de beste man bleef ijzer koel want in de 3e leg weet hij Justin Pipe te breken en zo was die nog 1 leg verwijderd van een geweldige stunt. Justin Pipe stond onder hoogspanning en moets Smith terug breken en dat is precies wat hij ook deed en zo kregen we een echte match.

Daar waar alles tegen de darts in ging in deze 5e set was het Pipe die eindelijk zijn eigen leg wist te behouden en zo waren opeens alle rollen weer omgedraaid nu had Pipe nog 1 leg nodig voor een plek in de 2e ronde. Pipe hoefde niet lang te wachten want de 6e leg ging vervolgens ook naar Pipe via dubbel 8 en zo zien we Justin Pipe later in dit toernooi terug in de 2e ronde.