Peter Wright met 3x shirt wissel door naar de 2e ronde.

Peter Wright heeft zich toch vrij eenvoudig weten te plaatsen voor de tweede ronde. Wright kwam alleen in de tweede set in de problemen en juist die set gaf hij ook af. Verder werd het geen probleem voor Wright. Hij wist de wedstrijd te beëindigen met 3-1 in sets.

Peter Wright (98.59) – Diogo Portela (91.66) 91.66 3-1 (3-1,2-3,3-1,3-0)

Er is weinig te zien bij de man die net uit het ziekenhuis is
Brazilië kende met deze wedstrijd sport geschiedenis want met Diogo Portela stond er voor de eerste keer een gele kanarie op het WK darts. Portela had op zijn rug het cijfers 10 staan refererend aan Neymar, Ronaldo, Romario, Ronaldinho, pele en velen andere grootheden in Brazilië.  Diogo Portela begint de wedstrijd uitstekend hij weet zelfs Wright in de eerste leg van de wedstrijd meteen te breken en de 1-0 voorsprong te pakken. Maar daarna was het toch echt de nummer 2 van de wereld die even liet zien wie er echt de baas is. Wright wint 3 legs oprij en pakt zo de eerste set. Voor iemand die net uit het ziekenhuis is was er niet veel te zien aan hem.

Diogo Portela blijft aan de touwtjes trekken en wint set 2
Daar waar op voorhand werd verwacht dat Wright wel even over die jonge Braziliaan heen zou lopen komt daar na de 2e set toch even bedrogen mee uit. Het is Diogo Portela die Brazilië op de banken krijgt in de zaal. Hij weet gewoon brutaal de 2e set te winnen met 3-2 in legs. Als de camera`s dan naar enkel supporters uit Brazilië draait zien we thuis voor de TV huilende mensen zitten. Brazillie en sport het blijft een apart iets.

Wright stelt orde op zaken in set 3
Portela weet in de 3e set toch weer een leg af te pakken van Wright maar meer dan 1 leg zit er in de 3e set niet in. Wright die voor de 3e keer van shirt is verwisseld in deze wedstrijd weet de set gewoon te pakken met 3-1 in legs.

Wright maakt het zakelijk af
Diogo Portela heeft helaas voor Brazilië niet weten te stunten tegen Wright. Snakebite wist de 4e set zeer zakelijk te winnen hij gunde Portela geen leg meer en besloot de wedstrijd met 3-0 winst in de vierde set.