Keegan Brown Plaatst zich voor de laatste 16 na zege op Zoran Lerchbacher.

Keegan Brown heeft in een niet spectaculaire wedstrijd maar toch in een leuke spannende wedstrijd de laatste 16 weten te behalen van het WK. In zijn wedstrijd tegen Zoran Lerchbacher was hij de sterkste, Brown zette de Oostenrijker opzij met 4-2 in sets.

Keegan Brown (87.51) – Zoran Lerchbacher (87.10) 4-2 (3-1,2-3,3-2,0-3,3-2,3-2)

Beginfase voor Keegan Brown.
De openingsfase van de eerste wedstrijd van deze middagsessie was duidelijk voor het jonge talent Keegan Brown. Het was Zoran Lerchbacher die nog wel de eerste leg weet te winnen, maar daarna was het duidelijk Keegan Brown die de overhand wist te pakken. Hij weet drie legs oprij te winnen en via dubbel 4 weet hij de eerste set te pakken.

Het is een echte wedstrijd.
Was de openingsfase nog overduidelijk voor Keegan Brown, was het in set 2 net even andersom. Lerchbacher pakt wederom zoals in set 1 de eerste leg, ging het in set 1 nog mis bleef die nu wel heel stabiel zijn pijlen gooien. alle vervolg legs gingen allen met de darts mee en zo kon Lerchbacher de 2e set met 3-2 op zijn naam schrijven. Het niveau was na 2 sets niet daverend hoog met gemiddeldes van 86,92 voor Brown en 84,88 voor Lerchbacher. Maar ondanks dat was het toch een aantrekkelijke wedstrijd om naar te kijken.

Lerchbacher haakt op in de vijfde leg.
Keegen Brown wist via een 102  finish (T20, 10, D16) de eerste leg te winnen in set 3. De volgende drie legs gingen om en om naar beide spelers, waardoor we voor de tweede keer een beslissende vijfde leg gingen krijgen. het was Zoran Lerchbacher die in de beslissende leg niet veel goeds deed. dat was een uitstekende kans voor Brown om daar gebruik van te maken. Keegan Brown bedacht zich geen seconden en stapte daar vrolijk op in, Brown pakte de derde set en zo ook weer de voorsprong.

Zoran Lerchbacher laat niet los.
in de 4e set was het alleen maar Zoran Lerchbacher wat de klok sloeg. Hij wist zich van de 4e set te verzekeren door Brown simpel opzij te zetten met 3-0. Het was geen wedstrijd om echt van te smullen, maar dat deed de spanning er niet minder om worden.

Voor de derde keer een beslissende vijfde leg.
Beide heren bleven elkaar in de greep houden. Want ook in de vijfde set kregen we een vijfde en beslissende leg dat was al voor de derde keer deze partij. Keegan Brown bleek te gelukkige te zijn, hij pakte de set via dubbel 16 en wederom voor de derde keer de voorsprong in deze leuke wedstrijd.

Keegan Brown geeft de genadeklap.
Met een fantastische finish van 108 via t20,16.d16 is het toch Brown die de wedstrijd naar zich toe wist te trekken. Maar van harte ging het niet in deze 6e set. Brown zag een 2-0 voorsprong in legs voor de zon verdwijnen. Zoran Lerchbacher kwam namelijk zeer knap terug naar 2-2 en kwam zelfs op een finish te staan. maar het was Brown die op het juiste moment toesloeg met die 108 finish.