Vierde Unibet Masters titel op rij voor Michael van Gerwen

Michael van Gerwen heeft voor de vierde keer op rij de Unibet Masters gewonnen. In een 20 legs durende finale moest hij alle zeilen bijzetten om landgenoot Raymond van Barneveld van de titel af te houden.

Een schitterende finale waarin de oude rot in het vak, Hagenees Raymond van Barneveld zijn vorm van dit toernooi wist door te zetten en aan de nummer 1 van de PDC, van Gerwen de duimschroeven wist aan te zetten. Raymond die de partij begonĀ  brak na 3 legs met de darts van Gerwen en met behoud van zijn eigen leg werd er met een 4-1 stand gepauzeerd.

Na de pauze werd het met de darts 2-4 en na eerst 108 te hebben gemist op dubbel 14 gaat Raymond in de herkansing wel uit en wordt het 2-5. Michael weet dan op zijn beurt 3 legs op rij te winnen met een 137 finish voor 5-5 maar komt na de tweede pauze weer drie legs achter te staan dankzij ijzersterk spel van RvB.

MvG is echter nooit verslagen voordat de laatste dubbel is gevallen en komt van 5-8 terug naar 8-8 met een 124 finish op de bull en breekt daarna Raymond voor zijn eerste voorsprong in de wedstrijd.

Met de darts wint Michael dan zijn vijfde leg op rij voor 10-8 en is dan nog 1 leg verwijderd van zijn vierde titel op rij. Raymond weet dat feestje nog even uit te stellen en komt terug naar 10-9 maar in de 20ste leg vindt Michael met 3 darts een 81 finish voor de match en zijn vierde titel op rij.