Michael van Gerwen, Peter Wright en Adrian Lewis gaan allen ten onder.

Michael van Gerwen en Peter Wright zijn beide in de 3e ronder onderuit gegaan op de Uk Open. Michael wist niet te winnen van zijn landgenoot Jeffrey de Zwaan, terwijl Peter Wright ten onder ging tegen Nathan Rafferty.

Jeffrey de Zwaan (97,25)- Michael van Gerwen  (96,94) 10-8

de Zwaan pakt de voorsprong
Michael weet meteen weer even de toon te zetten in de wedstrijd, hij pakte de eerste leg meteen met een geweldige 114 finish (T20, 14, D20) en wat deed de Zwaan? nou heel duidelijk meteen keihard terug slaan met een 13 darts finish. Michael wist er vervolgens weer 2-1 van te maken door met een 14 darter de 3e leg te winnen. beide heren noteerde op dat moment een average van boven de 100. Het is Jeffrey de Zwaan die met een 3-2 voorsprong de pauze in gaat.

100+ finishes van MVG doen het
Na de pauze was het meteen Michael die de eerste 2 legs wist te winnen waarvan in de 7e leg mvg een 106 finish (20, T18, D16) noteert en een 4-3 voorsprong nam. maar Jeffrey de Zwaan gaf zich niet zomaar gewonnen als Michael dat dacht. de zwaan knalt keihard terug met een 13 darts finish 4-4, terwijl Michael in de 9e leg er maar weer even een 143 finish (T19, T18, D16) uit perst en daarmee wederom de voorsprong wist te pakken. de vraag was kon de nummer 1 van de wereld nu wel een verschil maken in legs? het antwoord kwam heel snel van Jeffrey de Zwaan zelf NEE. de Zwaan weet er gewoon weer 5-5 van te maken en zo werd het een echte wedstrijd.

de Zwaan toont veerkracht en vechters mentaliteit.
Jeffrey de Zwaan wist meteen na de 2e pauze Michael van Gerwen te breken en zo de voorsprong te pakken met 6-5. de Zwaan kon van die break niet profiteren want hij moest lijdzaam toezien hoe Michael meteen wist terug te breken en er weer 6-6 van wist te maken. Maar de zwaan toonde veerkracht en liet zich niet het kaas van zijn brood eten, de Zwaan weet gewoon weer heel brutaal Michael voor de 2e keer achter elkaar te breken en er weer 7-6 van te maken. Jeffrey wist nu deze break nu wel meteen door te stoten en zijn eigen leg te winnen en kwam zo op 2 legs van een geweldige stunt. de volgende 2 legs gingen alle met de darts mee en daardoor kwam de Zwaan nog maar op 1 leg van de overwinning en die overwinning die ging er inderdaad komen de Zwaan weet de nummer 1 van de wereld te verslaan met 10-8.

 

Peter Wright de titel verdediger is er al in de 3e ronde uit geknald door de onbekende Nathan Rafferty. Wright verloor met 9-10 en is zijn Uk titel daarmee meteen kwijt.

Naast bovengenoemde namen ging ook Adrian Lewis onderuit hij verloor van onze landgenoot Dirk van Duijvenbode 5-10.