Gary Anderson kinderlijk eenvoudig langs Ricky Evans en ligt nog op titel koers.

Gary Anderson heeft zich zonder moeite of echte inspanning weten te plaatsen voor de laatste 16. Anderson had werkelijk geen kind aan Ricky Evans die er een behoorlijk tempo op had zitten.

Gary Anderson (94,27) – Ricky Evans (87,64)  10-3

Speed darten Anderson medogenloos
De tweede wedstrijd op Main Stage was er een met een 6e versnelling. Gary Anderson nam het op tegen Ricky Evans en beide heren hadden er een behoorlijk tempo op zitten. in een tijdsbestek van een kleine 7,05 minuut stond er al een tussenstand van 5-0 op het scorebord voor “The Flying Scotsman” Ricky Evans kon het scorings geweld van Anderson niet bijbenen en kon de pauze goed gebruiken om te gaan zien hoe nu verder, wilde hij er niet met een white wash vanaf gaan.

Ricky Evans hersteld zich iets
Ricky Evans leek de pauze goed benut te hebben want hij wist na de pauze meteen de eerste 2 legs te winnen en de achterstand te verkleinen naar 2-5. Die zelfde Evans weet zelfs de 2e sessie te winnen met 3-2 en de tussenstand naar 3-7 te brengen, maar echt pijn deed hij Anderson niet die toch wel kinderlijk eenvoudig naar een eindzege leek te gaan.

Anderson blijft bij de les en wint.
En die eindzege die ging er ook zeer duidelijk komen voor Gary Anderson, hij gunde Evans geen leg meer waardoor de eindstand op 10-3 in het voordeel van Anderson kwam te staan.